dissabte, 19 de febrer del 2011

PASTA FRESCA FARCIDA DE BRÒCOLI I FESTUCS


La pasta fresca és dels aliments complets i sans.

Fa més o menys una setmana que a Plaça de Cuba de Mataró han obert una parada de pasta fresca, que fan a la mateixa parada, hem provat els espaguetis i aquesta pasta farcida de bròcoli i festucs, les dues estaven bones, fan també uns espaguetis de pebrot que també tenen molt bona pinta, i raviolis amb formatge i pernil....de tota manera és més cara que la pasta fresca que podem comprar en els supermercats.

És fàcil i ràpida de preparar, la podem acompanyar amb oli d’oliva i formatge parmesà o alguna salsa cremosa, que s’adhereixi. La salsa ha de cobrir lleugerament no inundar el plat.

La quantitat de pasta fresca per persona i un primer plat són uns  60 gr.
La quantitat de pasta seca per persona seria d’uns 90 gr.
Si fos un segon plat o plat únic hauríem de posar més quantitat.

Preparació:

Bullir la pasta: l’olla ha de ser ampla perquè la pasta tingui més espai.  Quan comenci a bullir l’aigua hi tirem la sal, un cop dissolta hi posem la pasta. No cal posar oli a l’aigua pensant que evitarem que s’enganxi, el que s’ha de fer es remenar els primers moments de cocció.

El punt optim de cocció és al “dente”, ha de mantenir  una certa consistència o resistència.Hem de mirar el temps que ens aconsella cada marca, la pasta fresca de 4 a 5 minuts, que ha estat el meu cas.

Un cop cuita l’hem d’escórrer i no deixar-la a l’escorredora perquè se’ns enganxaria.

És important tenir la salsa ja preparada abans d’escórrer la pasta i sobretot la fresca.

En el meu cas l’he acompanyat de salsa de romesco molt poca, uns festucs, oli d’oliva verge i unes làmines de tòfona, que havia comprat el cap de setmana passat a la Fira de l’arbre i la natura de Mataró.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...