dilluns, 21 de febrer del 2011

CRESTES AL FORN D'ESPINACS, PINYONS I SALMÓ O CARXOFES I FORMATGE....

Fa molts anys que trobem als supermercats les crestes,  tota la vida les hem farcides de tonyina, ou dur, olives i salsa de tomàquet i posteriorment fregides en abundant oli calent.

Últimament les faig al forn, són més saludables i evidentment amb imaginació les podem fer amb infinitat d’ingredients que ens agradin, aquesta vegada aprofitant les verdures de temporada les he fet d'espinacs, pinyons i salmó i unes altres de carxofa, alls tendres, ceba tendra i formatge.
Admeten ingredients tan  salats com dolços.

Ingredients: (4 persones)
1 paquet de crestes (16)
1 manat d’espinacs
2 cullerades de pinyons
100 gr. de salmó fumat
1 rovell d’ou
Sèsam
Oli, sal
Preparació:
1r.- Netejar els espinacs i després els posem en una paella amb una mica d’oli i sal, un cop fets i posem els pinyons.

2n.- Col·loquem en una plata, paper de forn al damunt i les crestes al damunt i posem el farciment que vulguem i a continuació al damunt hi posem una altra cresta, les tanquem pressionant els laterals amb una forquilla, les pintem amb ou batut i posem sèsam al damunt.



3r.- Les posem al forn prèviament escalfat, a 180º a dalt i baix, uns 10 o 15 minuts fins que estiguin fetes i rossetes.


La segona preparació amb:

Ingredients: ( 4 persones)
Les crestes (16)
4 carxofes
1 ceba tendra
3 o 4 alls tendres
4 talls de formatge ( per fondre)
1 rovell d’ou
Sèsam
Sal, oli

Preparació:

1r.- Tallem les carxofes a làmines, la ceba també i els alls a rodanxes.

2n.- Paella: Posem una mica d’oli i a continuació la ceba tendra, els alls i després la carxofa fins que estiguin fets.

3r.- A continuació procedim com el punt 2 anterior.



Les podem farcir del que vulguem, aquí unes quantes idees: 
-          Sofregit de ceba, porro gambes i salmó
-          Verdures saltejades, amb formatge
-          Sofregit de ceba i tomàquet i carn picada,  panses i pinyons
-          Sobrassada i formatge emmental i unes gotes de mel
-          Salmó fumat, formatge brie, pinyons i panses
-          Daus de salmó fumat, dàtils tallats i daus de brie
-          Botifarró d’arròs o de ceba i daus de poma àcida
-          Escalivada i anxoves
-          Espinacs amb formatge feta
-          Rodanxes fines de tomàquet,  de carbassó prèviament fet al microones, al vapor o a la planxa, pernil salat i formatge( fondre).
-          Pebrots del  piquillo, gambés i surimi, prèviament saltejats
-          Formatge emmental, salmó i carbassó
-          Sofregit de ceba tendra, all tendra favetes i pernil.
Ta
També les podriem fer de bolets i formatge de cabra: En una paella posem l'oli, la ceba i l'all picat i els bolets també tallats petits, un cop fet ho traiem del foc i posem el formatge esmicolat, podríem posar altres formatges.
Les crestes les podem pintar d'ou o no, però particularment les prefereixo amb l'ou.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...