És època d’espinacs i hem de fer plats amb aquesta verdura que és tan bona i saludable:
Ingredients: (2 persones)
1 manat d’espinacs
3 talls de pernil dolç tallat una mica gruixut
1 ceba petita
1 grapat de pinyons
Beixamel
Formatge gorgonzola
Sal i oli
Beixamel:
1/2 l. de llet
40 gr. de mantega
40 gr. de farina
50 g. de formatge ratllat
Sal, pebre i nou moscada
Opcional:
1 ceba
1/2 l. de llet
40 gr. de mantega
40 gr. de farina
50 g. de formatge ratllat
Sal, pebre i nou moscada
Opcional:
1 ceba
Preparació:
1r.- Netejar i bullir els espinacs amb un parell de minuts és suficient i ben escorreguts
2n.- En una paella amb un raig d’oli posem la ceba tallada ben petita i la deixem que és faci a poc a poc, un cop feta i posem el pinyons i per últim els espinacs i rectifiquem de sal.
3r.- Tot el preparat el posem al llarg del tall de pernil i ho enrotllem i posteriorment ho dividim en dos.
4t.- Fem una beixamel:
També podríem substituir el formatge gorgonzola per rocafort o blau.
Preparació:
En una paella o olleta la posem al foc i desfem la mantega i a continuació afegim la farina i deixem que es cogui una mica (per evitar que després la beixamel tingui gust a farina crua), tot removent amb l'espàtula, afegim la llet i removem amb el batedor de mà perquè no es formin grumolls, i deixem que es cogui lentament sense parar de remoure, fins que la salsa s'espesseixi i agafi la consistència que volem ( més o menys espessa) i acabem posant la sal, el pebre i la nou moscada al nostre gust.
Si la volguéssim amb ceba, després de desfer la mantega hi afegiríem la ceba triturada i la couríem abans d’incorporar la farina.
En aquest cas quan la beixamel esta pràcticament feta hi afegim el formatge gorgonzola i esperem que es desfaci i ja la tindrem apunt per posar-la per damunt dels canalons i sobre formatge ratllat i al forn a gratinar.
També podríem substituir el formatge gorgonzola per rocafort o blau.
La veritat és que tenen bona pinta. Els hauré de provar de fer!
ResponEliminaProva'ls són fàcils i bons!
ResponElimina