divendres, 11 de febrer del 2011

CANELONS DE PERNIL DOLÇ AMB ESPINACS I BEIXAMEL DE GORGONZOLA

És època d’espinacs i hem de fer plats amb aquesta verdura que és tan bona i saludable:

Ingredients:  (2 persones)

1 manat d’espinacs
3 talls de pernil dolç tallat una mica gruixut
1 ceba petita
1 grapat de pinyons
Beixamel
Formatge gorgonzola
Sal i oli

Beixamel:
 1/2 l. de llet
 40 gr. de mantega
 40 gr. de farina
 50 g. de formatge ratllat
Sal, pebre i nou moscada

Opcional:
1 ceba

Preparació:
  
1r.- Netejar i bullir els espinacs amb un parell de minuts és suficient i ben escorreguts

2n.- En una paella amb un raig d’oli posem la ceba tallada ben petita i la deixem que és faci a poc a poc, un cop feta i posem el pinyons i per últim els espinacs i rectifiquem de sal.

3r.- Tot el preparat el posem al llarg del tall de pernil i ho enrotllem i posteriorment ho dividim en dos.

4t.- Fem una beixamel:

Preparació:

En una paella o olleta la posem al foc i desfem la mantega i a continuació afegim la farina i deixem que es cogui una mica (per evitar que després la beixamel tingui gust a farina crua), tot removent amb l'espàtula, afegim la llet i removem amb el batedor de mà perquè no es formin grumolls, i deixem que es cogui lentament sense parar de remoure, fins que la salsa s'espesseixi i agafi la consistència que volem ( més o menys espessa) i acabem posant la sal, el pebre i la nou moscada al nostre gust.

Si la volguéssim amb ceba, després de desfer la mantega hi afegiríem la ceba triturada i la couríem  abans d’incorporar la farina.

En aquest cas quan la beixamel esta pràcticament feta hi afegim el formatge gorgonzola i esperem que es desfaci i ja la tindrem apunt per posar-la per damunt dels canalons i sobre formatge ratllat i al forn a gratinar.

També podríem substituir el formatge gorgonzola per rocafort o blau.






2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...