dimecres, 9 de febrer del 2011

"PAPILLOTE" DE LLUÇ AMB VERDURES

 Cuinar en “papillote” consisteix en coure al forn els aliments dins una bossa, que pot ser de paper d’alumini o de paper de forn.

És fàcil de preparar, i es cuinen diversos ingredients mantenint tota la seva essència, és un plat ràpid i de poques calories.

I també quedar bé la seva presentació posant la bossa al plat  i a taula i que cadascú se l’obri.

La guarnició que acompanya al peix prèviament l’hem de fer al vapor, saltejada o lleugerament bullida.

El més important és que tanquem bé la bossa.

La millor manera és posar el peix en filets que ens permet posar totes les verdures al damunt
Ho podríem fer amb els següents peixos: lluç gambes pelades, salmó, turbot, filets de perca...

I la guarnició que l’acompanya podria ser: samfaina, saltat de bolets i altres saltejats al gust, alguna vinagreta, fruits secs......

Ingredients: (2 persones)

2  lloms de lluç
1 pastanaga
1 ceba petita
1 porro
1 tomàquet petit
I unes fulles d’espinacs
Oli d’oliva, sal
Un raig de vi blanc (opcional)
Paper de forn

Preparació:

1r. Tallem totes les verdures que acompanyaran el peix, les podem tallar a bastonets o rodanxes fines a continuació les podrem saltejar amb una mica d’oli no massa perquè posteriorment s’acabaran de coure  dins la "papillote", o les bullim o les fem al microones.
 
En el meu cas les he tallat molt fines amb la màquina de tallar embotits, calculant que el temps de coure el peix fos suficient per a les verdures.

2n. Tallem el paper de forn o d’alumini ( jo prefereixo el de forn, hem sembla més saludable), que la seva mida sigui suficient perquè puguem posar el peix i les verdures que l’acompanyaran.

3r.- Al damunt del paper de forn i posem un raig d’oli, alguna verdureta, els filets de peix i la resta de verdures, hi posem l'oli, la sal i un raig de vi blanc.

4t.- Tanquem la "papillote" i les anem col·locant en una plata i cap al forn, prèviament escalfat a 180º i més o menys en uns 15 minuts, ho tindrem fet, que serà en el moment que s’inflen, les traurem del forn i les posarem al plat.

En el meu cas he fet una sola "papillote" per dues persones i ho he fet al vapor amb la thermomix, és evident que quan ho fem per més persones fer-ho al forn és el millor.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...