4 trossos de bacallà dessalat
6 grans d’all laminats
½ ceba a juliana
1 fulla llorer (opcional)
Tomàquet natural triturat o també natural tallat molt petit
3 cullerades de maionesa completes
1 rovell d’ou
Crema de llet
1 o 2 grans d’all tallats ben petits o també pot ser all en pols.
Xerès sec (opcional)
Oli, sal, sucre
Preparació:
1r.- Paella: amb oli i el bacallà prèviament enfarinat i el daurem, no massa, i el traiem.
2n.- Posem la ceba a la mateixa paella, l’all, si volem una mica de pebre vermell dolç, o una mica de pebre vermell picant i una mica xerès sec ( opcional), després el tomàquet, una mica de sucre i la sal i el llorer (opcional). Si volguéssim hi podríem posar una mica de l’aigua de dessalar el bacallà ( si ho hem fet a casa), no passar-nos perquè la salsa ens podria quedar salada. Anar fent xup xup fins que la salsa estigui feta.
3r.- Muselina: la fem amb les 3 cullerades de maionesa, el rovell d’ou, una mica de crema de llet o llet i els 1 o 2 grans d’all ben picats, també podem fer servir l’especie d’all en pols, que dona més gust a all, si volem hi podem posar una mica de xerès sec o brandi, tot això ben remenat.
4t.- Plata per anar al forn, a la part de baix posem la salsa al damunt el bacallà i per sobre la muselina d’all que caigui pels costats i ho posem a gratinar.
Podríem tenir feta la salsa i el bacallà i poc abans de servir fem la muselina i ho posem a gratinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada