dijous, 24 de febrer del 2011

CREMA DE VERDURES


La crema de verdures és un plat fàcil i saludable i la podem fer amb les diferents verdures que ens dona cada època de l'any, actualment amb les d'hivern, va molt bé per sopar i a la primavera i a l'estiu amb les verdures d'aquestes estacions i normalment les prenem fredes i els gustos variaran dependent de les quantitats  i ingredients que fem servir.

Avui amb:
Ingredients:
Patates (2)
Pastanaga (2)
Porros (2)
Ceba tendra (1)
1 tros de carbassa
Bròquil ( no massa)
Col ( no massa)
Unes fulles de bleda
Aigua o Brou, si en tenim
Oli i sal

Preparació:

1r.- Pelar, netejar i tallar les verdures

2n.- En una olla hi posem 4 cullerades d’oli, el porro tallat, la ceba, la pastanaga tallada no massa grossa i després la patata i a continuació l’aigua, un cop l’aigua bull posar la sal i després d’uns minuts posem la col, la carbassa, el bròquil i les fulles de bledes. Més o menys uns 18 o 20 minuts.

3r.-Un cop fet ho triturem tot. Si volem ho passem pel col·lador xinès.  Hi podem afegir una mica de llet (opcional).

Les millors patates per bullir i fer els pures i cremes són les vermelles, la quantitat adequada en una crema seria 150 gr. per litre. Si féssim servir les patates blanques la quantitat seria de 300 gr. per litre.

Altres ingredients per a una crema de verdures:

Patates, pastanagues(2), porros(2), carbassó (millor treure les pipetes del mig) bròquil i espàrrecs ( aquests tres últims ingredients no massa quantitat)

Thermomix:

1r.- Posar al vas l’oli (50gr.) i programar 5m. Vel1 temp 100º
2n.- Posar-la ceba i el porro i programar 5m. Vel 4 i temp. 100º
3r.- A continuació la pastanaga, la patata, el bròquil, la col i les bledes, posar l’aigua i la sal
Programar 30m.,tempt 100º i vel. 1.
4t.- Un cop passat aquest temps triturar un 1m. A velocitat 4 o si el volem més fi a més velocitat fins a  vel. 9

 A la crema li podem afegir uns crostons de pa o ceba deshidratada........ 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...