dijous, 10 de febrer de 2011

CREMA DE CARXOFA


Particularment la carxofa és una de les verdures que més m’agrada i a més a més és molt beneficiosa per a la salut
Seria una de les cremes de l’hivern, ara és un dels millors moment per consumir-la.  Per a tots els que vivim al Maresme  és una sort poder gaudir de tots els productes de les hortes i compar-los al mercat directament del pagès.

Ingredients:

2 cebes  (o  1 ceba  i 1 porro)
6 carxofes
Un raig de vi blanc
½ litre d’aigua
Oli, sal i pebre

1r.- Netejar les cebes i laminar-les
2n.- En una olla posem un bon raig d’oli i un cop calent hi posem les cebes i deixem que es vagin sofregint poc a poc.
3r.- Pelar i netejar les carxofes, treure els pèls interiors que és la part més indigesta, les tallem a quarts.
Per evitar que es tornin negres les carxofes les podem posar en un vol amb aigua, farina i julivert, és millor que el suc de llimona per evitar el toc àcid que li dona la llimona.
4t.- Afegim les carxofes a l’olla deixem que es vagin coent i afegim el vi blanc, deixem que s’evapori l’alcohol i afegim l’aigua millor calenta i tapem.
5è.- Ho deixem coure durant uns 18 minuts a foc baix. Rectifiquem de sal i pebre.
6è.- Triturem i ho passem pel xino.

La podem servir amb unes xips de carxofa, las quals preparem tallant la carxofa molt fina i fregir-la amb oli abundant i després les posem sobre de paper absorbent,
També i podem posar  una mica de iogurt fem algun dibuix., o un cruixent de pernil.




THERMOMIX
1.- Posar al vas la ceba triturar uns 10 seg. a vel. 4. Posem l’oli 5 m. a 100º i vel. 4. Mentrestant pelem i netegem les carxofes.

2.- Afegim la carxofa i la ofeguem uns 5 m. temp.  100º i vel. 2 o 3,  afegim el vi blanc i posem 2 m. 100º i a vel. 2.

3.- Posem l’aigua la sal i el pebre i programem uns 30 min, 100ºc vel 1 1/2. Passat aquest tremps ho triturem durant un minut més o menys a velocitat progressiva de 4 a 7. Comprovem si ha quedat ben triturat que quedi una crema fina i si fos necessari o continuem triturant a la mateixa velocitat una mica més.

Hi podem afegir formatgets, crema de llet,....

Aquesta crema és millor col·lar-la per evitar la fibra.



Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...