dimarts, 8 de febrer del 2011

LES MONGETES, LA SEVA COCCIÓ

A l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró van fer un taller de cuina mediterrània:  els llegums a càrrec de Txus Zubeldia de Cuina Romaní, tractava de la cocció i elaboració tradicional dels llegums.

Després d’haver-ho provat us poso tots els consell que es va donar:

El primer que hauríem de fer és una bona esbandida amb aigua corrent sota l’aixeta dins d’un escorredor.

El remull és del tot necessari, l’aigua del remull es important que sigui mineral.

Es pot bullir amb la mateixa aigua del remull i en arrencar el bull s’han d’abocar dins un escorredor per tal d’espantar-les i s’han de tornar  a posar al foc amb aigua mineral.

Aquesta segona cocció quan arrenca el bull, es tapa l’olla i es baixa el foc al mínim.

És import que no destapem l’olla durant els 90 minuts que dura la cocció.

L’olla potser més adient és la ferro colat que guarda la temperatura per un igual a tota l’olla de manera uniforme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...