dissabte, 30 d’abril del 2011

MELMELADA DE POMA A LA CANYELLA

Dins dels tallers de cuina que és porten a terme a Plaça de Cuba de Mataró, ara fa uns dies vam poder gaudir d’un taller de melmelades a càrrec d’Imma Pigem de Melmelades de Calada, va ser un taller per aprendre com és fan les melmelades i les gelees més originals i les millors combinacions i maridatges amb foie, formatges , carns, etc.....
Una de les melmelades que ens va explicar va ser la de poma

Ingredients:

1kg. de poma pelada (golden)
100 ml. d’aigua de poma
500 0 600 gr. de sucre 1 branca de canyella branca o en pols i el suc d’una llimona.

Aigua de poma :
Es fa amb 1 litre d’aigua amb 1 poma golden sense pelar tallada amb 4 trossos al cap d’una estona posar el suc d’una llimona deixar bullir uns 20 minuts. Això seria la base de les meldades sense pectina com tomàquet, maduixa i pressec.

Totes les melmelades les faig amb la thermomix, són molt fàcils i en pots fer de moltes classes :
 
THERMOMIX:

Preparació:

1r.- Posem al vas de la thermomix la poma, prèviament pelada i tret el cor, el sucre el suc d’una llimona i l’aigua de poma i programem 5 a 10 seg. i velocitat 4 o 5, baixem les restes de les parets del vas.

2n.-  Posem una branca de canyella o una cullereta de canyella en pols i programem 30 m. a temp. 100º i vel. 1.
3r.- Un cop feta la melmelada, la posem als pots de vidre prèviament esterilitzats i els tapem bé i els hi donem la volta i els mantenim així d’un dia per l’altre. 

Al provar-ho aquest cop he fet menys quantitat de la indicada, però evidentment respectant les proporcions surt bé i també l’ he fet amb sucre de canya.

Aquesta melmelada acompanya molt bé al mató o per decorar els pastissos de poma i fins i tot pot acompanyar plats salats.

Si volem en aquesta melmelada ens podem estalviar de fer l’aigua de poma ja que la pròpia fruita ja porta pectina suficient, de tota manera he posat la recepta tal com ens la van donar.

Mètode tradicional:

1r.- pelar les pomes i treure el cor i triturar-la. Posar en una cassola junt amb el sucre, el suc de la llimona i l’aigua de poma i la canyella ho coem a foc lent aproximadament uns 30 minuts i anar remenant .

2n.- Un cop feta la melmelada la posem en pots esterilitzats, els tapem i els hi donem la volta, perquè es faci el vuit d’un dia per l’altre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...