dimecres, 13 d’abril del 2011

FARCELLETS DE COL


La col farcida és un sofregit amb carn picada envoltada amb les fulles de col, pot servir com a plat o com acompanyament de carns. Són típics de la cuina aranesa.
En principi la carn més apreciada per aquest plat seria la de xai però també es poden fer amb carn de porc, pollastre o vedella.
Els farcellets es poden servir sencers o tallats a meitats.
El farcit dels farcellets es pot variar al gust de cadascú. S'hi pot posar qualsevol tipus de bolets (rovellons, xampinyons, fredolics),  de verduretes o de carn de totes maneres o podem fer amb els ingredients que tinguem.
Amb les últimes cols d’aquesta temporada, aquí al baix Maresme,  intentant sempre cuinar amb productes de temporada i de proximitat, vaig fer aquests farcellets de col

Ingredients  : ( 4 persones)

12 Fulles de col ( en el meu cas eren petites i en vaig utilitzar tres per persone)
Uns 250 o 300 gr. de carn picada ( vedella, porc, pollastre)
1 ceba
Tomàquet triturat o sofregit
2 gra d’all
Sal, pebre i oli d’oliva

Preparació:

1r.-  Escaldar les fulles de col i eixugar-les bé.

2n.- Picar la ceba ben petita i en una paella posar l’oli i sofregir-la i després l’all també tallat petit, un cop daurada i posem la carn i salpebrem. A continuació afegim el tomàquet triturat, deixem coure i ho traiem del foc.

3r.- Posar al centre de cada fulla de col una cullerada plena del sofregit de carn anterior i ho emboliquem fen els farcellets.


4t.- A continuació en una paella amb un raig d’oli els fem tomba i tomba



A continuació també els podríem enfarinar i els fregim en una paella i a continuació els podríem posar en una cossola amb una  tomàquet triturat i deixar una 5 minuts afegir una picada d’un gra d’all i ametlles i  posem els farcellets i ho deixem una estona més.

En el mes cas han estat més lleugers sense aquest últim pas i acompanyats d'un oli de sèsam i una mica de romesco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...