dilluns, 25 d’abril del 2011

SEPIONETS AMB PÈSOLS I PATATES



Quan vaig anar a la peixateria vaig trobar uns sepionets que acabaven d’arribar del port d’Arenys de Mar i  junt amb uns pèsols  molt tendres, seguint amb el criteri que els productes de temporada i de proximitat com a millor opció,  em va suggerir el següent plat:

Ingredients: (4 persones)

8 sepionets ( 2 o 3 per persona)
1 patata grossa
1 ceba tendra
3 o 4 alls tendres
1 kg. de pèsols

Preparació:

1r.- Pelem la patata i la tallem a rotllanes, jo ho faig amb la màquina de tallat embotits, posteriorment les posem en una plata per anar al microones junt amb una mica d’aigua, sal i oli i segons mida i gruix amb uns 5 o 10 minuts les tindrem fetes. Si volem també podem fer la patata bullida sencera i després tallar-la i fins i tot abans de servir-les fregir-les amb abundant oli i després damunt de paper de cuina per treure el sobrant d'oli o fer-les al vapor amb la thermomix. Diferents opcions segons temps, gust o de manera més saludable.

2n.- Desgranar els pèsols, tallar la ceba i els alls tendres ben petits.

3r.- En una cassola i amb un raig d’oli d’oliva hi posem la ceba i els alls, un cop ho tinguem sofregit abans que se’ns posin rossos hi afegim els pèsols i una mica de sal i foc lent i ben tapats, és a dir ofegats perquè tapats amb l’aigua que deixen anar  ells mateixos és couen. De tant en tant sacsegem la cassola. Els meus eren molt tendres i amb molt poca estona han estat cuits.

4t.- Fem els sepionets a la planxa que facin la forma de cassoleta, tant petites amb poca estona estan fetes.

Muntem el plat amb la patata a la part de baix a sobre els sepionets i els omplim amb els pèsols estofats i les potetes a sobre i acompanyat amb enciam tipus roure. Una variant de la sèpia amb pèsols i patates.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...