dilluns, 25 d’abril del 2011

PASTISSERIA I CONFITERIA VIÑAS DE MONTBLANC

Fa uns dies que vam estar a la localitat de Montblanc, la capital de la comarca tarragonina de la Conca de Barberà, localitat molt bonica, en un principi era un recinte emmurallat de 1.500 metres, format per 34 torres merletades, des les quals a dia d’avui només en resten 17, antigament hi havia 4 punts d’entrada a la ciutat però actualment només en queden 2, la Porta de Sant Jordi i la Porta de Bori. Precisament al portal i torre de Sant Jordi s’hi pot llegir un mosaic commemoratiu on es fa saber que fou en aquest lloc on el cavaller Sant Jordi va matar al drac, segons diu la llegenda.

Donat que estem a Dilluns de Pasqua, dia de La Mona, que segons la tradició simbolitzava que la Quaresma i les abstinències s’havien acaba, aquesta pastisseria de Montblanc fa unes mones de xocolata molt boniques i bones. Sens dubta si anem a Montblanc hem de passar per la pastisseria i confiteria Viñas, ubicada al centre, al carrer Major,47, oberta des de l’any 1826.

Allà podem comprar els montblanquins i merlets , apart d’altres especialitats, treballen molt bé la xocolata, pralinés, barreges amb fruits secs.  També dolços amb  pasta de full, cremes i fruites, tots ells molt bons..
Els merlets i montblanquins, dues especialitats molt semblants que són unes ametlles recobertes de pasta dolça.
Els merlets són una varietat de confits farcits d'ametlla i arrebossats posteriorment amb una pasta dolça, feta amb ous, farina i sucre. Reben aquest nom perquè la seva forma quadrada recorda la que es pot veure a les parts superiors dels castells. Presenten un color groguenc-ataronjat, una textura semi-cruixent i són molt dolços.

Heu d’entrar a la pastisseria i deixar-vos portar pel sentit de l’olfacte. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...