Aquest oli de cítrics el vaig aprendre en una demostració de cuina a càrrec d’Elisabeth Cuevas a l’aula de cuina de la Plaça de Cuba de Mataró, és bo amb el peix com amb fruites.
Ingredients:
Per a l’oli:
2 taronges i 1 llima
20gr. de gingebre fresc
1 llimona
350 cc d’oli d’oliva de 0’4º
Preparació:
Netejar tots el cítrics i pelar-los amb un pelador, vigilant que no quedi res de la part blanca. Peleu el gingebre i talleu-lo molt primet. Talleu les pells a juliana i poseu-ho tot a escalfar juntament amb l’oli a uns 50º durant 30 mitja hora. ( o podem fer a la thermomix). Parem el foc i tapat ho deixem infusionar fins que es refredi.
Le preparat diferents vegades i no li he posat el gingebre fres per no tenir-ne a casa i també està molt bo.
Us poso les receptes fetes de peix : rèmol en infusió de cítric
Amb fruites com: carpacció de pinya amb sucre morè i oli de cítrics
Maduixes amb nata i l'oli de cítrics: amb maduixes prèviament netes i tallades en quatre parts i les posem en un recipient amb sucre o sucre de canya i el suc d’una taronja i l’oli de cítric, ho remenem tot i deixem que suïn les maduixes i al moment de servir les acompanyem amb nata i damunt de la nata una mica més de l’esmentat d’oli de cítrics.
Si som intolerants a la nata ho podem acompanyar amb la nata en esprai de soja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada