dissabte, 16 d’abril del 2011

FAVETES CONFITADES

Es creu que les faves són originaries d’Egipte i que també formava part de les hortes dels romans i del grecs. Segons semble els romans ja posaven una fava als tortells i a qui li tocava els tros de la fava era considerat el rei de la festa.
El 70% de les faves fresques és aigua, son bones pel colesterol i tenim moltes possibilitats de  cuinar-les amb plats senzills i molt bons.
Aprofitant les primeres favetes  d’aquí el baix Maresme que son molt tendres les he confitat.

Ingredients:

500 gr. de favetes ja desgranades
¼  de litre d’oli d’oliva sua

Preparació:
 
1r.- Desgranar les faves i triar les més petites

2n.- Les posem a confitar en un cassó amb el ¼ de litre d’oli, pràcticament les ha de cobrir, a foc molt baix i més o menys amb un 20 minuts, les deixem reposar i ja les tindrem confitades.

Recordem confitar es coure a 70º, és a dir el foc no massa alt, quan comença a fer les bombolles com les del cava en aquest moment la temperatura seria més o menys dels 70º, sempre és millor pecar de menys que de més, aquesta temperatura l’hem de mantenir i a partir d’aquest moment els 20 minuts.

THERMOMIX:

Jo les he confitat amb la thermomix  posant l’oli i les favetes 20 minuts a temp. 70 i velocitat 1, han que quedar cobertes d’oli ho deixem reposar i ja les tindrem fetes.

Les podrem utilitzar per fer amanides o truites
Podem fer la truita de faves i pernil, primer sofregirem la ceba a continuació el pernil salat i les faves ja confitades, batrem els ous i posarem el sofregit, traiem l’oli sobrant i en una paella fem la truita d’un costat li donem la volta per les dues bandes i ja la tindrem feta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...