dimarts, 5 d’abril del 2011

CREMA D'ESPÀRRECS

Els espàrrecs són diürètics, són baixos en calories, no contenen ni greix ni colesterol i tenen baix contingut en sal.
Els espàrrecs silvestres molt prims són molt bons en truita, més gruixuts fets a la planxa, amb rissottos, pizzes, ....... 
 
Ingredients: ( 4 persones)

2 manats  d’espàrrecs
1 ceba o porros
2 o 3 patates
Oli, sal, aigua


PREPARACIÓ:

1r.-  Pelar i netejar  les patates, la ceba i  les trossegem amb els espàrrecs els arquegem i tallem la part dura del tronc, els netegem i els tallem.

2n.- En una olla o cassola posem l’aigua i les verdures, sal i oli i l’aigua de cobrir just les verdures.

3r.- Han de bullir durant 20 minuts i a continuació ho triturem fins que quedi una crema fina. Si volguéssim ho podríem col·lar.

Hi podem afegir uns crostonets de pa,  unes puntes d’espàrrecs, amb pernil salat, llagostins bullits o una quenelle de formatge mascarpone, amb una mica de iogurt, crema de llet o per als intolerants a la lactosa o a la proteïna de la llet amb crema de llet de soja .....


THERMOMIX

Ingredients:  (4 persones)
1 manat d’espàrrecs
250 gr de patates a trossos petits
200 gr. de ceba o porros
50 gr. d’oli d’oliva
1 litre d’aigua aproximadament
sal

Preparació:

1r.-Fer un fumet amb la part dura dels espàrrecs i l’aigua al vas de la thermomix ho triturem progressivament fins a màxima velocitat, a continuació programem 10 m. a temp.  100 i velocitat 3 o 4, després colem i reservem l’aigua i tirem les restes del colador.

2n.-  A continuació posem al vas la ceba o els porros tallats, trossegem uns 10 seg. a velocitat 3 ½, afegim l’oli, baixem amb l’espàtula les restes de les parets del vas i programem 5m. Temp. 100º i velocitat 3.

3r.- A continuació afegim els espàrrecs, les patates, la sal i el fumet  que havíem preparat anteriorment i el teníem reservat. Programem  25 minuts, temp. 100º i velocitat 1

4t. A continuació rectificar de sal i afegir més aigua si fos necessari ho triturem uns 2m. amb velocitat progressiva  de 5 a 9.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...