dimarts, 26 d’abril del 2011

TOMÀQUETS SECS I PESTO DE TOMÀQUETVaig comprar uns tomàquets secs, amb l’ intenció d’hidratar-los i confitar-los per acompanyar la pasta i mirant altres blocs de cuina vaig veure la possibilitat de fer el pesto de tomàquet 

Ingredients:
100 gr. de tomàquets secs
1 gran d’all
2  cullerades de pinyons
1 got d’oliva
Sal marina
50 gr. de parmesà (opcional)
Unes fulles d’alfàbrega

Preparació:

1r.- Hidratem els tomàquets amb aigua calenta més o menys uns 15 minuts i després els escorrem bé.

2n.- Un cop tinguem els tomàquets hidratats procedim a preparar el pesto triturem tots els ingredients amb la batedora, si ens queda massa espès hi posem més oli o una mica de l’aigua d’hidratar els tomàquets.

THERMOMIX:

Després d’hidratar els tomàquets posem tots els ingredients al vas de la thermomix i programem 30 seg. a velocitat 4, baixem totes les restes de la paret del vas i tornés a programar 20 seg. a la mateixa velocitat.

És fa molt ràpid i el guardem en un pot a la nevera i ja el tenim a punt per quan el vulguem utilitzar.

Esta molt bo amb la pasta, acompanyant les verdures.......

Si teniu intolerància a la lactosa o a la proteïna de la llet sense el parmesà que també esta molt bo
 
També podem hidratar els tomàquets i els posem a macerar amb l’oli i a continuació piquem el gra d’all petit,  els pinyons i una mica d’orenga. Hem de tenir en compte que tots els ingredients han de quedar coberts d’oli per evitar l’oxidació.

Ho posem en un pot de vidre i a la nevera i també ho tenim a punt per posar-lo amb la pasta amb els tomàquets tallats a tiretes o amb aquest preparat pots preparar posteriorment un pesto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...