divendres, 22 d’abril del 2011

PEBROTS DEL "PIQUILLO" FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB OLI DE JULIVERT

  
Els pebrots del “piquillo” és una varietat de pebrot  vermell que es cultiva a Navarra, els famosos "piquillos" de Lodosa, que és un municipi de Navarra amb denominació d’origen, són característic per la seva mida petita, la seva forma punxeguda i el seu color intens. Es recol·lecten manualment posteriorment els rosteixen, els pelen i els envasen.
Els podem fer de moltíssimes maneres i avui els he fet amb brandada de bacallà


Ingredients  (per a 4 persones):

De 8 a 12 pebrots del “piquillo” ( depèn 2 o 3 per persona)

Per a la brandada:
de 150 a 200 gr. de bacallà esqueixat sec
4 alls
¼ de litre d’oli d’oliva
50 ml. de llet

Preparació: 

1r.- El dia anterior hem de posar el bacallà amb aigua i pel matí canviar de nou l’aigua. 

 2n.- En un cassó posem l’oli d’oliva que ha de cobrir el bacallà i els alls i s’ha de confitar (temperatura de confitar 70º), el foc no massa alt, quan comença a fer les bombolles com les del cava en aquest moment la temperatura seria més o menys dels 70º, sempre és millor pecar de menys que de més, aquesta temperatura l’hem de mantenir i a partir d’aquest moment uns 5 minuts , traiem el cassó del foc i ho deixem una estona més, fins i tot ho podríem mantenir d’un dia per a l’altre.

3r.- En un recipient posem el bacallà, els alls i l’oli de la cocció i la llet i ho triturem més o menys segons el nostre gust.

4t.- Passaríem a omplir els pebrots del “piquillo” de la brandada

S’han d’escalfar una mica al moment de servir-los, ho podem posar uns instants al microones.

Si fóssim intolerants a la lactosa o a la proteïna de la llet hi podríem posar en comptes de la llet una mica de patata bullida o una llet vegetal.

Per fer l’oli de julivert:

Primer escaldar les fulles de julivert les posem a la thermomix les cobrim d’oli d’oliva suau i triturem durant uns 3 minuts.

Una altra salsa per acompanyar-los la podriem fer amb pebrot escalivat o/ i el pebrot de piquillo junt amb l’oli i la sal i ho posariem una mica al foc. 

Aquests pebrots també son molt bons saltejats amb un all filetejat com acompanyament de qualsevol carn vermella a la planxa o posats al damunt de la truita de patata un cop cuita.



THERMOMIX:

1r.- Posem en el vas de la thermomix l’oli i els alls y programem 5 minuts temperatura varoma,  velocitat 4. Parem la màquina i baixem l’all de les parets.

2n.- Afegim el bacallà i posem velocitat 4 , sense temperatura, i anem pujant  fins a vel. 6 més o menys un 35 seg. 

També podríem afegir  la llet  ( uns 50 ml) per la boca del vas fins obtenir una brandada homogènia, provaríem la salabró i si fos necessari rectificaríem de sal.

Us poso una recepta dels pebrots del piquillo confitats com els fan en el Restaurant Casa Julián de Tolosa, que diuen que estan molt bons:

Obrir la llauna de pebrots del piquillo de Lodosa i guardem el seu suc. Els posem a confitar en oli d’oliva i uns alls durant més de mitja hora, a continuació els posem en una plata per anar al forn i els cobrim lleugerament amb el líquid de la llauna que hem reservat i els posem al forn a temperatura màxima fins que el líquid s’evapori i els pebrots queden caramel·litzats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...