divendres, 22 d’abril del 2011

EL BACALLÀ DE QUARESMA AMB OU DUR, CARXOFES I PÈSOLS


 És un plat típic de la Quaresma, amb l’ingredient per excel·lència d’aquest divendres el bacallà acompanyat de les verdures de temporada: els pèsols del Maresme i unes carxofes molt tendres i uns ous ecològics, de tota manera cada casa el prepara a la seva manera però normalment els ingredients comuns són el bacallà i els ous durs.
A casa el fem moltes vegades el Divendres Sant i avui el poso al bloc, com un plat tradicional típic d’aquests dies per l’abstinència de carn que es dur a terme a moltes cases i com he dit abans amb l’opció més triada el bacallà i a més a més és un plat molt bo.

Ingredients: ( 4 persones)

2 talls de bacallà remullat per persona ( morro o llom). El podem comprar ja dessalat o fer-ho a casa, però sabent provar el punt( ni massa salat ni massa dolç)
4 ous
4 carxofes
500 gr. de pèsols
1 ceba
2 tomàquets
2 grans d’all
Oli d’oliva, sal i una mica d’ aigua, farina i julivert

Preparació:

1r.- Posar els ous a bullir amb aigua, sal i un raig de vinagre uns 12 minuts, deixar refredar, pelar i tallar per la meitat.

2n.- Desgranar el mig quilo de pèsols, en el meu cas pèsols del Maresme
 molt tendres i molt bons.

3r.- Netejar les carxofes i tallar-les a quarts en el meu cas molt tendres. Si fóssim més grosses i menys tendres les podríem bullir una mica prèviament uns 5 minuts, les escorrem i les reservem.

4tr.-Enfarinar el bacallà i el posem en una cassola amb l’oli i el fregim lleugerament  i el retirem.

5è.--En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba picada, l’all trinxat i el tomàquet triturat i una mica de julivert trinxadet i deixem que mica en mica es faci el sofregit a foc baix.

6è.- Afegim les carxofes tallades a quarts i una mica d’aigua ( ½ got d’aigua) al cap d’uns moments hi posem els pèsols, en el meu cas aquest dos ingredients com he dit abans eren molt tendres i amb molt poca estona han estat fets a continuació hi posem el bacallà i els ous durs i deixem que faci xup-xup instants perquè agafi tots els gustos. 



2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...