divendres, 11 de març del 2011

SALMO CRUIXENT AMB VERDURETES

Dins de les demostracions de cuina que es porten a terme a l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró a càrrec d’Elisabeth Cuevas, per aprendre a jugar amb les tècniques i les presentacions de plats amb productes frescos i de qualitat que trobem als nostres mercats i ens ha fet un entrant de pasta amb l’oli d’herbes  Pasta amb oli d'herbes i tomàquets secs confitats i salmó cruixent amb verduretes




Ingredients: (4 persones)
4 supremes de salmó
4 fulles de pasta bric
1 pastanaga
½ carbassó
100 g de pèsols frescs pelats
100 g de mongetes tendres
1 llimona
200 cc d’oli d’oliva suau
Vinagre, oli, sal, pebre

Preparació: 

1r.- Preparar oli de llimona o cítrics:
Pelar la llimona sense la part blanca
Escalfar una mica l’oli i afegir les pells de la llimona
Deixar-ho tapat entre 30 minuts i dues hores, per  infusionar.

2n.- Tallar les verdures a juliana i escaldar-les durant 2 minuts, les podem fer al microones o al vapor, passar-les per aigua freda amb gel per a tallar la cocció. Les verdures les hem de fer al “dente”  perquè posteriorment s’acaben de fer al forn.

3r.- Col·locar les verdures i el salmó (salpebrat) sense pell pel damunt de la pasta bric, fem un paquet i el pintem amb l’oli.

4t.- Posar al forn a 200º durant uns 10 o 12 minuts aproximadament. El temps dependrà dels diferents forns.

Opcional: Podríem fer una vinagreta amb escalunyes i gírgoles ben picades amb l’oli, la sal, el  pebre i el vinagre al gust:

La ceba l’hem de posar ½ hora en vinagre i després colar. També podríem saltejar una mica les gírgoles
Ho presentem col·locant els paquets de salmó al centre del plat i pel damunt l’oli de llimona i la vinagreta  amb escalunyes i gírgoles i algunes verduretes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...