Quan comença la collita del pèsol autòcton del Maresme es posen en marxa les diferents mostres gastronòmiques al voltant d'ell amb diverses activitats festives,
A Mataró com cada any és celebren les Jornades gastronòmiques d' El plat de Mataró
La recepta: pèsols a la mataronina
Ingredients:
Una sèpia de 500 grams,
1/2 quilo de pèsols desgranats,
300 grams de patates,
3 cebes tendres,
2 alls tendres,
1 got de vi blanc d’Alella,
1 got petit d’oli d’oliva,
1/2 litre d’aigua amb sucre,
1 pols de sal i tomàquet rallat.
Per a la picada es faran servir:
50 grams d’ametlles i avellanes,
1 tros de nyora i
1 gra d’all i julivert.
Preparació:
El procediment és el següent: en una cassola s’hi posa oli d’oliva i la sèpia tallada a trossos en fred. Un cop consumida l’aigua de la sèpia, s’hi afegeixen les cebes i els alls tendres, i a continuació el tomàquet ratllat. Quan està cuit, es rega amb vi blanc i es deixa reduir. Tot seguit s’hi aboquen els pèsols i les patates i se sala. Es cobreix amb aigua i sucre i quan la sèpia és tova s’hi afegeix la picada hi podríem afegir una mica d’aigua. Aquest plat es pot acompanyar amb allioli.
Mataró tiene grandes recetas, esta es una de ellas. Felicidades por el post.
ResponSuprimeixMataró tiene grandes recetas, esta es una de ellas. Felicidades por el post.
ResponSuprimeixGràcies pel teu comentari, sens dubte que aquest plat és molt bo amb aquests pèsols del Maresme.
Suprimeix