Dins dels cursos que es fan a l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró i per part de M. Pilar Ibern de cuina Gavina, cuina vegetariana, ens va fer una xerrada demostració de cuina d’hivern amb espècies per recuperar l’escalfor interior amb aquestes llenties:
Ingredients: ( 4-6 persones)
500 g. de llenties pardines
1 pebrot vermell (tallat a tiretes)
1 carbassó (tallat a mitges llunes)
3 grans d’all (picats molt fins)
1 ceba (tallada molt fina)
100 g de xampinyons (tallats a làmines)
1 culleradeta de moca de pebre vermell dolç fumat
1 culleradeta de moca de comí en pols
1 culleradeta de moca de cúrcuma
1 culleradeta de tandoori masala (mescla d’espècies hindú)
1 culleradeta de garam masala (mescla d’espècies hindú)
Oli d’oliva, sal marina
Preparació:
1.- Cobrir lleugerament el fons d’una olla amb oli i saltejar l’all i la ceba. Quan comencin a estar daurats, anem amb compte que no es cremin i afegir el pebrot.
2.- Uns tres minuts després afegir el carbassó amb una mica de sal.
3r.- Passats els tres minuts afegir els xampinyons laminats. Saltejar els xampinyons durant un minut i després afegir totes les especies i torrar-les mentre les barregem amb les verdures durant més o menys un minut.
4t.-Un cop estiguin torrades, abocar un litre d’aigua i les llenties. Esperar que l’aigua arrenqui el bull i afegir un got d’aigua freda per trencar la cocció i espantar les llenties, i així aconseguir que quedin senceres i sense restes de pell flotant sobre la superfície.
5è.- Passats uns vint minuts aproximadament, afegir una culleradeta de sal.
6è.- Deixar coure uns cinc minuts més i mirar si les llenties ja estan ben toves, sense que arribin a desfer-se.
7è.- Retirar-les del foc i servir-les calentes.
Les podem fer sense afegir les mescles d’espècies hindú i tindríem unes llenties com les fem aquí.
També hi podem posar arròs basmati integral i tindríem una combinació proteica perfecta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada