dijous, 24 de març del 2011

EL PÈSOL DEL MARESME: ELS PÈSOLS OFEGATS

Quan arriba la primavera comença la collita del pèsol al Maresme, quan molts restaurants d’aquesta comarca ens ofereixen plats amb el pèsol com a protagonista.

El Maresme és una de les grans hortes del nostre país, uns dels seus productes amb més fama són els pèsols de la floreta i els garrofal que es cultiven als voltants de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres,  Caldes d’Estrac, són molt apreciats i coneguts entre els gastrònoms con “ la perla verda “ del Maresme.

El tret diferencial d’aquests pèsols és la gran dolçor, la seva finor, la delicadesa i  són lleugerament més petits que els convencionals i la recepta més popular d’aquesta comarca  els pèsols ofegats.

Són de les hortalisses més antigues d’Europa i ens ajuden a reduir el colesterol a la sang, controlen els nivells de sucre i són rics en antioxidants.

Amb els primer pèsols d’aquest any els he fet ofegats com acompanyament de carn, he fet poca quantitat ja que estaven molt sol·licitats i ens els hem tingut que repartir.

Ingredients:  

1 kg. de pèsols
1 ceba tendra petita
3 alls tendres
Oli, sal

Preparació: 

1r.- Desgranar els pèsols

2n.- Tallar la ceba i els alls tendres ben petits.

3r.- En una cassola i amb un raig d’oli d’oliva hi posem la ceba i els alls, un cop ho tinguem sofregit abans que se’ns posin rossos hi afegim els pèsols i una mica de sal i foc lent i ben tapats, és a dir ofegats perquè tapats amb l’aigua que deixen anar  ells mateixos és couen. De tant en tant sacsegem la cassola. Els meus eren super-tendres i amb molt poca estona han estat cuits.

Després de sofregir la ceba i els alls podríem afegir pernil salat o cansalada tallats petits. També quan els pèsols estan pràcticament fet hi podríem afegir botifarra negre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...