diumenge, 6 de març de 2011

PEIX AL FORN: ORADA, LLOBARRO, TURBÓ, BESUC...........

Acompanyat d’una amanida ens serveix com un bon plat únic.
Ingredients
1 Peix per persona ( orada, llobarro,.....)
3 o 4 grans d’all
1 ceba
3 o 4 patates ( les millors per a aquest plat les Kenevec)
Brandi o vi blanc
Sal i oli
Podríem posar tomàquet, pebrot verd o altres verdures, però particularment m’agrada més només amb patates i ceba.

Preparació

1r.- Netegem el peix deixant-lo sencer i el salpebrarem.

2n.- Si fem peixos individuals el temps que necessita per fer-se és insuficient perquè es facin les patates. Si fos un peix gros segurament seria suficient.
Hi ha dues o tres maneres de fer les patates:

* En una paella posem força oli amb els alls laminats la ceba a juliana, coure una mica si volguéssim una fulla de llorer (opcional) i  després les patates tallades a rodones no massa gruixudes i posar la sal al damunt fins que estiguin mig fetes.

* Fer-les al vapor, però sempre mitja cocció.


* També les podríem fer al microones.

3r.- Plata per anar al forn: posar les patates i les cebes i l’all prèviament mig fetes i al damunt el peix que vulguem amb un raig d’oli per sobre i si volem una mica d’aigua a la plata. Forn prèviament escalfat a 180º més o menys uns 35 minuts, dependrà de la mida del peix. Quan el peix esta pràcticament  fet  uns 4m. abans posar un raig de brandi o vi blanc pel damunt. Al final quan ja esta pràcticament fet ho posem un moment a gratinar (opcional).

Les patates queden molt bones i moltes vegades les trobem més bones que el peix, també les podríem acompanyar amb salsa de romesco pel damunt.
No m’agrada posar llimona al peix perquè és un sabor que domina i m’agrada trobar el  sabor del peix.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...