dimecres, 23 de març de 2011

MOUSSE DE MADUIXA AMB FIDEUETS DE XOCOLATA


Dins el cursos que s'estan duent a terme a l' aula de cuina del mercat de Plaça de Cuba de Mataró, vaig assistir a una xerrada demostració de cuina vegetariana creativa per donar la benvinguda a la primavera a càrrec de M. Pilar Ibern "Gavina", la mousse molt bona i com ja és habitual plena d'informació per dur a terme una alimentació ben saludable.

Ingredients:  ( 4 persones)
600 gr. de maduixes
300 gr. de sucre integral de canya glacé
300 gr. de nata per muntar
3 clares d’ou a punt de neu
4 culleretes de fideuets de xocolata
Sal

Preparació:

1r.- rentem les maduixes amb l’escorredor a sota l’aigua de l’aixeta i després treure les fulles.

2n.- Comenceu triturant les maduixes fins a obtenir un puré molt fi amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Aboqueu el sucre glacé i seguiu batent-ho.

El sucre glacé ho fem amb la thermomix o amb un molinet de cafè.

3r.- Munteu les clares a punt de neu, per aconseguir una textura ferma, afegiu-hi una mica de sal.

4t.- Muntar la nata.

5è.- Barregeu amb molta cura la nata muntada amb el puré de maduixes i després les clares d’ou muntades.

6è.- Distribuïu la mousse en copes de còctel i deixeu-ho reposar dues hores al frigorífic.

Abans de servir-ho tireu els fideuets de xocolata sobre la superfície per donar-li un toc cruixent.
Aquesta mousse la podríem fer amb pera conference i afegir 4 o 5 ametlles torradetes,
També amb pinya natural de llauna, amb mango, amb papaia i amb meló i poma.
Opcional li podríem afegir a aquesta mousse cardamom en pols.

PER LES PERSONES AMB INTOLERÀNCIA A LA LACTOSA O A LA PROTEÏNA DE LA LLET hauríem de tenir tot preparat i a l’últim moment abans de servir barrejar amb la nata en esprai de soja, ja que com bé sabem la nata en esprai baixa enseguida. O també amb agar-agar per ½ litre de maduixa 2 cullerades soperes d’agar agar.


THERMOMIX

Amb els mateixos ingredients

1r.- Muntar la nata, amb la papallona i sense temps (s’ha d’anar controlant) i a velocitat 3 ½.

2n.- Sense rentar el vas hem de triturar les maduixes i el sucre sense papallona a velocitat progressiva 6-7-9  a continuació si volguéssim ho podríem colar.

3r.- Rentem el vas i amb la papallona muntem les clares a punt de neu uns 3 minuts a velocitat 3 ½ amb una mica de sal.

4t.- Barregem amb molta cura el puré de maduixa i la nata i a continuació les clares.

Pels intolerants a la lactosa amb la thermomix és molt més fàcil fer una mousse amb la fruita congelada el sucre i les clares d’ou a punt de neu


 

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...