divendres, 4 de març de 2011

CREMA DE COLIFLOR

Una altra de les verdures de la tardor i de l’hivern és la coliflor, per a les persones que no son amigues de la coliflor, quan fem la crema perd gran part del seu sabor característic durant la cocció i com a resultat tenim una crema de sabor una mica neutre que agreix complements com el formatge parmesà, el pernil salat, el salmó......
Ingredients:
1 ceba
2 grans d’all
½ coliflor no massa grossa
3 patates grosses
Oli, sal, aigua o un brou d’au, pebre i una mica de comi (opcional)

Preparació:
1r.- En una olla posem l’oli i l’escalfem afegim els alls pelats sencers deixem que es facin una mica i la ceba tallada petita i deixem que es vagi sofregint.
2n.- Pelem les patates i les tallem a la mida que vulguem les posem a l’olla i a continuació afegim l’aigua o el brou i deixem bullir una estona.
3r.-  Netegem i tallem la coliflor a trossos i l’afegim a l’olla, hi posem la sal el pebre i el comi (opcional). La cocció total ha de ser uns 30 minuts. Si volguéssim als últims 10 minuts hi podríem afegir una mica de nata (opcional). A continuació ho triturem.



THERMOMIX
1r.-  Posar la ceba i l’all al vas de la thermomix i programar 4 0 5 seg. a velocitat 4, incorporar  l’oli i posem 5m. temp. 100º i velocitat 4.
2n. Afegim les patates i la coliflor i l’aigua i programem 30 m. temp 100º i vel. 1 o 2.
3r.- Quan faltin uns 5 o 10 minuts afegir la sal el pebre i el comi (opcional).
4t.- triturem 1 minut a velocitat progressiva de 4 a 9

En aquesta ocasió l’he acompanyat d’unes tiretes de salmó fumat i un oli de julivert.
A l’hora de servir-ho rallem formatge parmesà damunt de la crema i que es fongui i també hi podríem posar l’oli de julivert.
També la podem acompanyar d’uns encenalls de pernil salat o un cruixent de pernil.
La crema i uns encenalls de parmesà o amb formatge emmental rallat.


Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...