dimecres, 9 de març de 2011

PASTA AMB OLI D'HERBES I TOMÀQUETS SECS CONFITATS


Dins de les demostracions de cuina que es porten a terme a l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró a càrrec d’Elisabeth Cuevas, per aprendre a jugar amb les tècniques i les presentacions de plats amb productes frescos i de qualitat que trobem als nostres mercats i ens ha fet un entrant de pasta amb l’oli d’herbes  i  salmó cruixent amb verduretes.




Ingredients:  ( 4 persones)

350 g de pasta (Rigatoni o macarrons, millor si són frescos)
200 g de tomàquets secs confitats en oli
200 g. De formatge d’ovella (Flor d’Esgueva també podria ser parmesà)
1 dl. d’oli d’oliva 0,4º
½ dl. d’oli d’oliva verge
Julivert, Cibulet, Orenga, Romaní, (podem variar les especies, però millor que siguin fresques)
Sal i pebre 

Preparació:

L'oli d'herbes: 
1.- Escalfar els 2 tipus d’oli d’oliva junts i un cop fora del foc a temperatura tèbia afegim les herbes rentades i picades ( julivert, cibulet, orenga i romaní) . Ho hem de deixar tapat durant uns quants minuts més que es vagi infusionant..

2n.- Courem la pasta al “dente”  amb aigua i sal.

3r.-  Escorrerem els tomàquets i els tallarem a tires fines.

4t.- Amb el formatge d’ovella o parmesà amb el pelador de patates

5è.- Barregem la pasta amb l’oli d’herbes, els tomàquets i els encenalls de formatge.

Seria bo de posar els macarrons amb l’oli herbes i els tomàquets més o  menys una hora abans perquè s’aromatitzi.
Podem escalfar lleugerament la barreja abans de posar-la en una font
També podríem presentar-ho en una anella de cuina i i al damunt la resta d’encenalls de formatge.
Aquest plat és pot prendre fred o calent. De tota manera si mengem la pasta freda és millor refrescar-la amb aigua.



Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...