A l’aula de cuina de l’Espai e-Àgora de Plaça de Cuba de Mataró he assistit a una demostració de cuina vegetariana a càrrec de M Pilar Ibern - Gavina, la xerrada i demostració d’una recepta lleugera i desintoxicant per ajudar a recuperar-nos dels excessos de les festes. Han estat molt interessants les diferents demostracions que ens ha fet aquesta escriptora gastronòmica, especialista en cuina vegetariana i afrodisíaca. Alhora mentre va cuinant va explicant els beneficis dels diferents productes que utilitza d’una forma molt amena. Ens ha preparat una sopa Andina de quinoa amb carxofa i regals de l’oceà i unes copes de nimfa amb cruixent d’ametlles i pètals malves
Us poso a continuació la recepta de la sopa
Actualment és el millor temps per consumir la carxofa , és una verdura excel·lent, sana i molt saludable gràcies a les seves propietats colerètiques, hepatoprotectores i diürètiques i a més a més perquè és un producte dels nostres horts, pel consum de productes de proximitat i en quan a la quinoa és un aliment molt complet i de fàcil digestió
Ingredients ( 4 -6 persones)
200 gr de quinoa reial
3 carxofes tallades a làmines primes
2 pastanagues ratllades
1 ceba tallada a làmines primes
1 cullerada d’algues Hiziki
Uns trossets d’alga wakame
Una culleradeta de moca de miso per persona
Preparació:
En una cassola amb dos litres d’aigua i sal al punt d’ebullició, posem les verdures laminades. Quan torni a bullir, afegim les algues i la quinoa reial.
Retirem la cassola del foc als 10 o 15 minuts, quan la corona de la quinoa se separi del centre.
Serviu la sopa molt calenta juntament amb una culleradeta de moca de miso per persona. Tinguem present que el miso no pot bullir s’ha de posar fora del foc.
Si volguéssim ho podríem triturar i fer una crema. A les èpoques que manca la carxofa ho podríem fer amb carbassó.
L'alga hiziki és de les que ens pot fer més aportació de ferro, però s'han de prendre sovint i no massa quantitat.
L'alga wakame és de les que ens aporta més calci.
L'alga hiziki és de les que ens pot fer més aportació de ferro, però s'han de prendre sovint i no massa quantitat.
L'alga wakame és de les que ens aporta més calci.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada