dilluns, 31 de gener del 2011

RÈMOL EN INFUSIÓ DE CÍTRICS

El passat mes de desembre  i dins de les propostes de menús per a les festes de Nadal a l’Aula de cuina del Mercat de Plaça de Cuba de Mataró, l’Elisabeth Cuevas ens va cuinar una sopa de parmesà amb saquets de semicuit i galets i rèmol en infusió de cítrics.
Aquest Nadal ja tenia els menús decidits per la qual cosa em va quedar pendent de fer i ara ha arribat el moment.

Ingredients:
Per a l’oli:
2 taronges i 1 llima
20gr. De gingebre fresc
1 llimona
350 cc d’oli d’oliva de 0’4º

8 lloms de rèmol

1 poma àcida
1 plàtan
1 mango i a l’estiu podem fer-ho amb préssec
1 pera


2 mangos o 4 préssecs
2dl d’aigua mineral
80 gr. de mantega
1 ramillet de farigola

Preparació:

Per fer l’oli:
Netejar tots el cítrics i pelar-los amb un pelador, vigilant que no quedi res de la part blanca. Peleu el gingebre i talleu-lo molt primet. Talleu les pells a juliana i poseu-ho tot a escalfar juntament amb l’oli a uns 50º durant 30 mitja hora. ( o podem fer a la thermomix). Parem el foc i tapat o deixem infusionar fins que es refredi.
  
Posem el mango pelat però amb os en una plata petita junt amb la mantega i l’aigua al forn a 160º amanits amb sal i pebre, quan estan pràcticament fets i afegim la farigola i ho deixem 5 minuts més i els traiem del forn. ( més o menys una mitja hora). Traiem l’os al mango i triturem fins aconseguir una textura cremosa.
                                                                  


Tallem el primer grup de fruites a daus petits i amb una part de l’oli de cítrics i ho coem a 60º durant mitja hora.




Al final salpebrem el rèmol i el posem al forn, tapat juntament amb una tercera part de l’oli de cítrics resultant a temperatura mitjana durant uns 10 minuts. Traiem la pell abans de servir-ho.

Presentació:
Poseu al centre del plat les fruites confitades i a sobre els dos lloms de rèmol guarnits amb una mica de farigola, una mica de l’oli de cítrics restant i la crema de  mango.



Nota: Ho podrem fer  amb qualsevol peix blanc com el lluç, el llobarro, el llenguado però sempre tallat a filets, a l’ hivern ho farem mango i a l’estiu amb préssecs que realment també ha d’estar molt bo.



Avui ho he fet amb “panga” el tenia al congelador i m'ha semblat bé provar-ho per veure que tal quedava i la veritat és que el resultat ha estat molt bo, us convido a que ho proveu.

2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...