divendres, 28 de gener del 2011

LES LLENTIES, LA SEVA COCCIÓ

És un aliment molt econòmic i baix en calories, són fàcils i ràpides de cuinar.
Es poden preparar en sopes, estofats, guisats i amanides. 
Probablement les llenties siguin un dels llegums més complets que podem menjar.


Preparació :
Si tenim pressa les podem fer sense remullar. Però seria millor tenir-les un parell d’hores en remull amb aigua mineral.
Si les fem sense remullar, seria la millor cocció per fer amanides, és a dir que quedin al  “dente”.
En el cas que les vulguem estofar, és millor remullar-les d’un dia per a l’altre.
Si les fem estofades un cop remullades les afegim al sofregit i les cobrim d’aigua, dos dits per sobre
Si no fem un sofregit , podem posar les verdures, el vi, les herbes i les llenties tot en fred. Quan comença a bullir, posem la tapa, abaixem el foc i més o menys uns 45 minuts.
Hem de tenir en compte que absorbeixen molt els líquids, segurament posar 5 vegades més d'aigua ens quedaran de cullera.

NOTA: Aquesta vegada he fet més quantitat de la que necessitava i així poder-les congelar i ja les tenim a punt per a un altre dia. Aquest cop he utilitzat la varietat pardina, que són més petites i necessiten menys estona de cocció més o menys uns 30 minuts. Cal tenir en compte que les llegums sempre les courem amb aigua mineral..


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...