dilluns, 17 de gener del 2011

CONILL AL FORN AMB PATATES HASSELBACK

La carn de conill es saludable, té poc greix, és baixa en colesterol i sodi.
Després de les Festes de Nadal,  aquest passat diumenge vaig decidir fer un menú saludable i sense complicació a la cuina.
Les patates Hasselback, segons sembla són d’origen suec, les havia vist en diferents blocs de cuina i ja les he fet més d’una vegada i estan molt bones.

Ingredients:

1 conill sencer tallat a quarts
4 patates petites
Orenga o herbes per a carn
oli
all
1/2 got de brandi
pebre i sal

Primer les patates, les he triat petites pel temps de cocció del conill, si fem un pollastre sencer donat que hi ha més temps de forn les patates poden ser més grosses o fer-les soles com un acompanyament d’altres plats:

1r.- Les patates es poden pelar o no, si les fem sense pelar les haurem de netejar bé, donat que ens les menjarem amb la pell. En el meu cas les he pelades.
2n.- Les tallem fent  unes lamines fines sense arribar a la part de baix de la patata, és a dir no l’acabem de tallar.
3r.-  A una part dels talls que hem fet anirem introduin l’all filetejat, a gust de cadascú, si t'agrada més o meny el gust de l'all, també hi posarem sal, pebre i oli pel damunt, també hi podríem posar mantega.
4t.- En el supòsit de fer només les patates les posaríem en una safata de forn amb un raig d’oli, hauriem prèviament escalfat el forn i les tindriem a 200º uns tres quarts d’hora. Com sempre depèn del nostre forn i de la mida de les patates. Han de quedar una mica torradetes per fora i toves per dins.




Bé passem al plat d’aquest diumenge:



Preparació:

1r.- Escalfar prèviament el forn dalt i baix a uns 180º

2n.- Safata per anar al forn posar el conill amb la sal, el pebre, les herbes i l’oli pel damunt, també col·locarem a la safata les patates.

3r.- Posar al forn uns 20 o 25 m. Passat aquest temps afegir pel damunt del conill el brandi i ho deixarem uns 25 m. més. Hem de vigilar no es torri massa. Com sempre el temps depèn dels forns. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...