dissabte, 15 de gener del 2011

RISSOTTO VERD AMB ENCENALLS DE PARMESÀ

Aquest mes de gener he assistit a una demostració de cuina creativa i de baix cost a càrrec d’Elisabeth Cuevas a l’aula de cuina de l’Espai e-Àgora de Plaça de Cuba de Mataró  i ens ha fet la següent recepta:

Una d’elles amb  ARRÒS:   Que és el segon aliment més utilitzat al mon, després del blat. Xina va ser el primer país en desenvolupar el seu cultiu . Aquest país va inventar la cuina de l’arròs. A L’Índia és on es troba en forma silvestre. Va arribar als països mediterranis 350 anys abans de Crist. Confuci  deia : “una cuina sense arròs és com una dona bonica a la qual faltés un ull”


Un rissotto , plat tradicional de la cuina italiana a base d’arròs i que  té el seu origen al nord d’Itàlia. Les millors varietat italianes  d’arròs són: el vianoli, el carnaroli i l’arborio, és important que quedi al seu punt just.


RISSOTTO VERD AMB ENCENALLS DE PARMESÀ

Ingredients:

400 gr. d’arròs bomba
2 cebes de Figueres
2 carbassons
1,5 l. De brou de verdures
100 gr. De parmesà reggiano ratllat
Julivert
Cibulet
75 ml d’oli d’oliva verge

Preparació:

1r.- Farem un oli verd: Posant la pell del carbassó (una part de la pell verde del carbassó), el julivert, el cibulet i l’oli, en un pot triturar-ho tot i reservar-ho.
2n.- En una cassola posar l’oli i quan estigui calent afegir la ceba picada i coure-la a foc lent fins que estigui transparent.
3r.- Pelar una part del carbassons (que reservem per a l’oli) i tallar a daus petits i afegir-lo a la cassola. Salar i anar remenant.
4t.- Afegir l’arròs i remenar. En aquest punt o podríem parar i tenir-ho preparat  pel moment de menjar)
5è.- Afegir el vi blanc i tornar a remenar, una vegada el vi s’ha reduït, incorporar el brou en petites quantitats i deixeu-lo bullir uns 10 o 12 minuts, aproximadament ( anar afegint el brou en la mesura que es vagi evaporant i deixar-ho bullir 5 minuts més)
6è.- Afegir la picada d’oli verd a l’arròs i deixar-ho bullir fins que l’arròs estigui al punt.
7è.- Posar el parmesà rallat i remenar fins que quedi totalment incorporat ( als últims 3 minuts)
8è.- Retirar del foc i deixar reposar uns minuts

Acabat:

Servir el rissotto, en forma cèrcol i col·locar damunt encenalls de parmesà i un parell de tires de cibulet.



Podríem substituir els carbassons per espàrrecs o carxofes.  Si no  tenim un brou vegetal  o tenim mandra de preparar-lo podríem utilitzar el brou de verdures el de la marca Aneto, que està molt bé.

3 comentaris:

  1. Jo quan faig servir brou, faig servir el del bon preu, que està en català ;)

    ResponElimina
  2. Per saber quin tipus de gra d'arròs va millor per a cada plat, aquest programa està molt bé:

    http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/2770190

    ResponElimina
  3. a2b, també és important l'idiome amb el qual etiqueten els pruductes, gràcies per la teva aportació del programa de tv3 sobre els diferents tipus d'arròs i els que van millor a cada plat.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...