diumenge, 27 de gener del 2013

LLUÇ AMB SALSA VERDA I CLOÏSSES




És un plat de la cuina basca senzill, lleuger, bo i es fa ràpid.

Ingredients:

8 talls de lluç
300 gr de cloïsses
10 cullerades d’oli d’oliva
3 cullerades soperes de julivert picat
2 grans d’all
1 pols de sal
1 got  petit de vi blanc
2 gots petits de fumet de peix o aigua


Preparació:

1r. Netejar el lluç i sacar-lo amb paper absorbent.

2n. Posar les cloïsses en un bol amb aigua i una mica de sal i les deixarem una estona perquè deixin anar la sorra. Posteriorment en un pot les posem junt amb una mica d’aigua perquè s’obrin

3r. Per fer aquest pla va bé una cassola baixa a la qual hi posarem a escalfar l’oli.

4t. Pelarem i tallarem els alls i els afegirem a la cassola, quan comencin a durar-se, afegirem a la cassola, les rodanxes de lluç, prèviament salades i enfarinades. 

5è. Mourem la cassola i deixarem que el lluç canviï de color, després donarem la volta a les rodanxes de lluç.

6è. A continuació, picarem el julivert i el posarem a la cassola junt amb el vi i l’aigua i una mica més de sal.

7è. Remenarem la cassola i afegirem les cloïsses i deixarem coure durant uns 8 o 10 minuts, la cocció ha de ser lenta i en d’anar vigilant que no se’ns enganxi.

En aquest lluç també hi podríem posar uns pèsols, uns espàrrecs o uns ous durs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...