dijous, 3 de gener del 2013

BACALLÀ AMB MUSELINA D'ALLS I LLIT DE BOLETS





Aquesta recepta de bacallà fa temps que la tinc, tot i que ara havia passat ja força temps i per recuperar els plats pel bloc l'he tornat a fer. Particularment el bacallà m'agrada de totes les maneres i aquesta és una manera més, però evidement bona.

Ingredients:

1o 2 trossos de bacallà per persona el millor del morro
3 cullerades grosses ben plenes de maionesa
2 o 3 rovells d’ou
1 raig de brandi
1 cullerada de crema de llet
Bolets ( rovellons, xampinyons, poden ser variats o d’un sol tipus)
3 porros
2 grans d’all
3 o 4 alls tendres

Preparació:

1r. En un pot amb aigua i un cop arrenca el bull hi afegim els alls tendres i els bullim uns 3 o 4 minuts. Escorreguts i triturats molt petits per afegir a la muselina.

2n. La muselina: En un bol posem els rovells d’ou, la maionesa, la crema de llet i el raig de brandi, tot ben remenat i els alls tendres que hem preparat anteriorment. D’aquesta manera queda amb un gust d’all molt suau. També hi  podríem posar 1 o 2 grans d’all tallats molt petits, ( en el meu cas l’he posat perquè ens agrada nota una mica més el seu gust). També hi podríem posar all molt. En aquesta muselina si la volguéssim de bolets, els tallaríem molt petits, els saltejaríem, els escorreríem i els afegiríem a la muselina.

3r. El llit de bolets, en una paella amb oli de girasol, evidentment si es de primera premsada en fred molt millor, afegim el bolets laminats, el porro els alls i a continuació la sal i els anem saltejant, després una cullerada de brandi.

4t. El bacallà prèviament enfarinat ( però no massa, la millor manera de fer-ho és posant una mica farina en un plat, posar els talls de bacallà a sobre i tirar la farina pel damunt, una mica més de quan posem la sal). En una paella hi posem l’oli i saltegem el bacallà. El traiem i el posem al damunt un paper absorvent.

5è. En una plata per anar al forn i posem el bacallà i la muselina al damunt  i la portem al forn a gratinar.

Presentació del plat: El llit de bolet i el bacallà amb la muselina després de haver-ho gratinat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...