dimecres, 23 de gener del 2013

MANDONGUILLES AMB SALSA DE TOMÀQUET




Les mandonguilles un dels plats típics de la cuina catalana com també d’arreu del mon.

Les podem acompanyar amb pèsols, sèpia, bolets, patates, gambes............

Ingredients:

250 gr de carn picada de porc
250 gr de carn picada de vedella
150 gr de car picada de pollastre
Sal marina,
1 gra d’all
Força julivert, farina, molla de pa, pebre

Sofregit:

1 ceba gran
4 tomàquets
1 gra d’all
Oli i sal marina

Preparació:

1r. Hem de fer estovar la molla de pa una estona en aigua.

2n. Barrejar totes les carns, ben barrejades, amb la molla de pa, l’all i el julivert ben trinxats, la sal i el pebre.

3r. Ens posem oli a les mans i anem fem les mandonguilles, a continuació les passem per farina.

4t. Les fregim amb oli ben calent. Després de fregides si volguéssim les podríem congelar i un cop descongelades les posem a la salsa a fer xup-xup.

5è. En una cassola fem un sofregit amb una mica d’oli, la ceba, el tomàquet i l’all tot ben trinxat, quan és a punt hi afegim un brou d’au, vegetal o aigua i ho deixem reduir una mica. Si volguéssim en aquest moment el podríem treure del foc i triturar-ho.

6è. La salsa resultant la tornem a posar a la cassola, incorporant-hi les mandonguilles i ho deixem coure a foc lent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...