Les
mandonguilles un dels plats típics de la cuina catalana com també d’arreu del mon.
Les podem
acompanyar amb pèsols, sèpia, bolets, patates, gambes............
Ingredients:
250 gr de
carn picada de porc
250 gr de
carn picada de vedella
150 gr de
car picada de pollastre
Sal marina,
1 gra d’all
Força julivert,
farina, molla de pa, pebre
Sofregit:
1 ceba gran
4 tomàquets
1 gra d’all
Oli i sal
marina
Preparació:
1r. Hem de
fer estovar la molla de pa una estona en aigua.
2n. Barrejar
totes les carns, ben barrejades, amb la molla de pa, l’all i el julivert ben
trinxats, la sal i el pebre.
3r. Ens
posem oli a les mans i anem fem les mandonguilles, a continuació les passem per
farina.
4t. Les fregim
amb oli ben calent. Després de fregides si volguéssim les podríem congelar i un
cop descongelades les posem a la salsa a fer xup-xup.
5è. En una
cassola fem un sofregit amb una mica d’oli, la ceba, el tomàquet i l’all tot
ben trinxat, quan és a punt hi afegim un brou d’au, vegetal o aigua i ho deixem
reduir una mica. Si volguéssim en aquest moment el podríem treure del foc i
triturar-ho.
6è. La salsa
resultant la tornem a posar a la cassola, incorporant-hi les mandonguilles i ho
deixem coure a foc lent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada