diumenge, 20 de gener de 2013

BOLES DE PATATA FARCIDES AMB SALSA DE TOMAQUET I ALLIOLI





Aquesta recepta ja feia molt de temps que no l’he feia i l’he recuperat per posar-la al bloc.

És una mica entretinguda de fer de tota manera podem tenir-ho tot preparat i fregir-les al moment de servir-les i amb elles tenim un aperitiu o un entrant.

Ingredients:

300 gr de carn picada, la podem posar de porc, vedella i pollastre (barrejades)
1kg de patates
1 ceba
2 grans d’all
Salsa de tomàquet
Allioli
2 ous
Oli, sal marina, pa ratllat

Preparació:

1r. Bullirem les patates senceres amb pell i posteriorment les pelarem i farem el puré de patata.

2n. Prepararem la carn que ha de ser el farcit de les boles de patata, en una paella posarem una mica d’oli i a continuació la ceba tallada a juliana i posteriorment  l’all laminat i ho anirem sofregint i afegirem la carn i finalment una part de la salsa de tomàquet i que farem servir posteriorment i al final ho salpebrem al nostre gust. Ho reservem.

3r. Amb el puré de patates fem totes les boles de la mida que vulguem, de tota manera millor no fer-les massa grosses ja que ens costaria més estona de fregir-les.

4t. Un cop fetes totes les boletes, a cada una d’elles els hi fem un forat al centre amb el dit, on hi introduiríem el farcit de la carn. Tanquem l’obertura, perquè el farcit ens quedi a l’interior i no s’escapi.

5è. A continuació passem les boles per l’ou batut i posteriorment per pa ratllat i les fregim en abundant oli calent. En el recipient o paella millor que ni sigui massa gros però si profund, perquè es cobreixin bé les boles de patata. Les deixarem fer fins que siguin dorades i les traurem i les posarem en paper absorbent.

6è. Haurem de preparar la salsa de tomàquet o tomàquet fregit.

7è. També caldrà que preparem l’allioli, en el meu cas una maionesa amb all ben picadet. 

Presentarem les boletes amb una mica de salsa de tomàquet pel damunt i a sobre una mica d'allioli.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...