Aquesta
recepta ja feia molt de temps que no l’he feia i l’he recuperat per posar-la al
bloc.
És una mica
entretinguda de fer de tota manera podem tenir-ho tot preparat i fregir-les al
moment de servir-les i amb elles tenim un aperitiu o un entrant.
Ingredients:
300 gr de
carn picada, la podem posar de porc, vedella i pollastre (barrejades)
1kg de
patates
1 ceba
2 grans
d’all
Salsa de
tomàquet
Allioli
2 ous
Oli, sal
marina, pa ratllat
Preparació:
Preparació:
1r. Bullirem
les patates senceres amb pell i posteriorment les pelarem i farem el puré de
patata.
2n.
Prepararem la carn que ha de ser el farcit de les boles de patata, en una
paella posarem una mica d’oli i a continuació la ceba tallada a juliana i
posteriorment l’all laminat i ho anirem
sofregint i afegirem la carn i finalment una part de la salsa de tomàquet i que
farem servir posteriorment i al final ho salpebrem al nostre gust. Ho reservem.
3r. Amb el
puré de patates fem totes les boles de la mida que vulguem, de tota manera
millor no fer-les massa grosses ja que ens costaria més estona de fregir-les.
4t. Un cop
fetes totes les boletes, a cada una d’elles els hi fem un forat al centre amb
el dit, on hi introduiríem el farcit de la carn. Tanquem l’obertura, perquè el
farcit ens quedi a l’interior i no s’escapi.
5è. A
continuació passem les boles per l’ou batut i posteriorment per pa ratllat i
les fregim en abundant oli calent. En el recipient o paella millor que ni sigui
massa gros però si profund, perquè es cobreixin bé les boles de patata. Les deixarem
fer fins que siguin dorades i les traurem i les posarem en paper absorbent.
6è. Haurem
de preparar la salsa de tomàquet o tomàquet fregit.
7è. També
caldrà que preparem l’allioli, en el meu cas una maionesa amb all ben picadet.
Presentarem les boletes amb una mica de salsa de tomàquet pel damunt i a sobre una mica d'allioli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada