Aquesta
recepta ja fa temps la vaig descobrir en la revista Cuina dins de l’apartat de
la recepta del mes guanyadora dels lectors.
Ens pot
servir per quan tenim convidats ja que la podem tenir prèviament preparada i
escalfar i gratinar al moment de servir-ho.
En el meu
cas he substituït la crema de llet per civada i he posat menys quantitat de mel,
bé les receptes ens les hem d’adaptar als nostres gustos.
Ingredients:
4 patates
2 pebrots
vermells
2 albergínies
3 dl de
crema de llet
2 cebes
50 g de mel
25 gr de
ceps dessecats
Sal marina, oli millor de primera premsada en fred, pebre blanc i formatge per gratinar
Preparació:
1r. Bullir
les patates amb pell i a continuació tallar-les a rodelles.
2n.
Escalivar els pebrots i les albergínies i reservar-ho.
3r. Tallar
la ceba a juliana, posar-la en una cassola amb oli, sal i pebre i coure-la a
foc lent uns 30 minuts, quan comença a agafar color hi posem la mel i couer-ho
un 5 minuts més.
4t. Posar en
un cassó amb ½ l d’aigua al foc. Quan arrenqui el bull, parar el foc i tirar
els ceps dessecats i els hidratem. Els escorrem i reservem l’aigua. Els piquem
i els passem per la paella amb sal i pebre i afegim una petita part de l’aigua
dels ceps i la crema de llet, en el meu cas l’ hi he posat crema de civada,
Quan s’hagi reduït, triturem i reservem.
5è.
Col·loquem una rodella de patata, a sobre la ceba, i una altra rodella i més
ceba, Al damunt, unes tires de pebrot i d’albergínia i, per sobre, la salsa de
ceps i el formatge i ho gratinem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada