dimarts, 15 de gener del 2013

TIMBAL D'ESCALIVADA I MELMELADA DE CEBA AMB CREMA DE CEPS





Aquesta recepta ja fa temps la vaig descobrir en la revista Cuina dins de l’apartat de la recepta del mes guanyadora dels lectors.

Ens pot servir per quan tenim convidats ja que la podem tenir prèviament preparada i escalfar i gratinar al moment de servir-ho.

En el meu cas he substituït la crema de llet per civada i he posat menys quantitat de mel, bé les receptes ens les hem d’adaptar als nostres gustos. 

Ingredients:

4 patates
2 pebrots vermells
2 albergínies
3 dl de crema de llet
2 cebes
50 g de mel
25 gr de ceps dessecats
Sal marina, oli millor de primera premsada en fred, pebre blanc i formatge per gratinar

Preparació:

1r. Bullir les patates amb pell i a continuació tallar-les a rodelles.

2n. Escalivar els pebrots i les albergínies i reservar-ho.

3r. Tallar la ceba a juliana, posar-la en una cassola amb oli, sal i pebre i coure-la a foc lent uns 30 minuts, quan comença a agafar color hi posem la mel i couer-ho un 5 minuts més.

4t. Posar en un cassó amb ½ l d’aigua al foc. Quan arrenqui el bull, parar el foc i tirar els ceps dessecats i els hidratem. Els escorrem i reservem l’aigua. Els piquem i els passem per la paella amb sal i pebre i afegim una petita part de l’aigua dels ceps i la crema de llet, en el meu cas l’ hi he posat crema de civada, Quan s’hagi reduït, triturem i reservem.

5è. Col·loquem una rodella de patata, a sobre la ceba, i una altra rodella i més ceba, Al damunt, unes tires de pebrot i d’albergínia i, per sobre, la salsa de ceps i el formatge i ho gratinem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...