dissabte, 5 de gener de 2013

MIL FULLES DE SALMÓ A LES VERDURES





És una recepta adient per a dies de festa, que podem tenir la major part del plat preparat i solament hem de posar al forn poc abans de servir-lo ja que el salmó és bo amb molt poca estona de cocció i personalment no m’agrada el posterior escalfament.


Ingredients:
Salmó tallat a supremes fines ( 3 per persona)
Pastanaga a juliana fina i llarga
Porro també a juliana fina i llarga
Mongeta tendre també tallada igual
Carbassó ( sense la part de les pepides del mig) Tallat igual
Espinacs
Sal marina, oli , all i julivert
Preparació:
1r. Amb les fulles llargues del porro, una per persona, L’utilitzaríem com si fos un cordill, els faríem bullir un 5 minuts amb aigua per blanquejar-les i després per fer uns farcells amb el salmó.
2n. L’arrel del porro la posaríem amb aigua.
3r. Un pot amb aigua hi aniríem bullint les diferents verdures que prèviament hauríem netejat i tallat, primer la pastanaga, mes o menys uns 5 minuts, un cop feta la trauríem i posaríem el porro, el trauríem a continuació la mongeta tendre i al final el carbassó. S’han de posar les verdures quan l’aigua bull. Un cop fetes totes les verdures, ja escorregudes hi posaríem l’oli, la sal i el pebre i les barrejaríem. 
4t. El salmó a supremes i salat el posaríem en una plata per anar al forn prèviament untada amb l’oli:
Capa de salmó, les verdures, el salmó, les verdures i acabem amb el salmó.
Aquest mil fulls li afegim una mica d’oli al damunt i el posem en una plata de forn, fen com uns farcellets amb els fils de porro. 
Prèviament escalfem el forn i els posem uns 8 o 10 minuts a uns 180º.
 
 
Les fulles d’espinacs es posen A la paella amb una mica d’oli i amb molt poca estona les tindrem fetes i ja per acabar li afegim oli amb all i julivert tallat molt petit.
L’arrel del porro que la teníem amb aigua, la traiem, l’assequem i la posem a fregir fins que quedi ben cruixent.
Presentació del plat: Fem un llit amb els espinacs al damunt hi posem el salmó i a dalt l’arrel del porro fregida.
S’acompanya amb una maionesa o amb el suc de la cocció del salmó amb una mica de conyac o vi blanc, ect. amb crema de llet o amb Maicena diluïda amb aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...