dissabte, 12 de gener del 2013

PASTIS DE XOCOLATA AMB FARINA D'AMETLLA





Aquest pastis és molt bo, i feia temps que el tenia amb els pendents de fer, a més al no portar farina, solament farina d’ametlla i tampoc llet ni mantega, el poden menjar les persones intolerants al gluten i a la lactosa. En el meu cas he substituït el sucre blanc per sucre morè de canya integral i que prèviament el podem fer fi a la thermomix o amb un molinet de cafè.

Ingredients:

200 gr de xocolata negre
5 ous
125 grams de sucre fi
100 gr de farina d’ametlla
Per decorar la vostre imaginació amb nous, maduixes, gerds.....

Preparació:

1r. Hauríem de fondre la xocolata al bany maria o al microones. El procediment per fondre la xocolata al microones es tallar-la a trossets petits i regulars i posar-los en un bol ample i apte per al microones i a la potència més baixa durant petits intervals de temps ( de 30 segons en 30 segons aproximadament) i anar remenant amb una espàtula la xocolata.

2n.  Separem els rovells de les clares, menys un ou i muntem les clares a punt de neu i reservem.

3r. Barregem l’ou sencer amb els 4 rovells i amb el sucre fi, fins que doblin el volum.

4t. Afegim la xocolata mica en mica a la barreja i després la farina d’ametlla i anar remenant.

5è. Afegim un ¼ de les clares muntades a la barreja i batem i a continuació afegim la resta de les clares muntades amb moviments suaus.

La mida adequada del motlle és d’uns 20 cm al qual hi abocarem la barreja que hem preparat i el posem al forn prèviament escalfat a 170º i el tindrem una hora aproximadament, però ho hauríem d’anar comprovant  ja que el temps depèn de cada forn. Punxem amb un ganivet o una broqueta de fusta i en el moment que surtin nets el pastis ja estarà fet.

Després el decorem al nostre gust.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...