Aquest
pastis és molt bo, i feia temps que el tenia amb els pendents de fer, a més al
no portar farina, solament farina d’ametlla i tampoc llet ni mantega, el poden
menjar les persones intolerants al gluten i a la lactosa. En el meu cas he substituït
el sucre blanc per sucre morè de canya integral i que prèviament el podem fer
fi a la thermomix o amb un molinet de cafè.
Ingredients:
200 gr de
xocolata negre
5 ous
125 grams de
sucre fi
100 gr de
farina d’ametlla
Per decorar
la vostre imaginació amb nous, maduixes, gerds.....
Preparació:
1r. Hauríem de
fondre la xocolata al bany maria o al microones. El procediment per fondre la
xocolata al microones es tallar-la a trossets petits i regulars i posar-los en
un bol ample i apte per al microones i a la potència més baixa durant petits
intervals de temps ( de 30 segons en 30 segons aproximadament) i anar remenant
amb una espàtula la xocolata.
2n. Separem els rovells de les clares, menys un ou
i muntem les clares a punt de neu i reservem.
3r. Barregem
l’ou sencer amb els 4 rovells i amb el sucre fi, fins que doblin el volum.
4t. Afegim
la xocolata mica en mica a la barreja i després la farina d’ametlla i anar remenant.
5è. Afegim
un ¼ de les clares muntades a la barreja i batem i a continuació afegim la
resta de les clares muntades amb moviments suaus.
La mida
adequada del motlle és d’uns 20 cm al qual hi abocarem la barreja que hem
preparat i el posem al forn prèviament escalfat a 170º i el tindrem una hora
aproximadament, però ho hauríem d’anar comprovant ja que el temps depèn de cada forn. Punxem amb
un ganivet o una broqueta de fusta i en el moment que surtin nets el pastis ja
estarà fet.
Després el
decorem al nostre gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada