dimecres, 26 de desembre de 2012

MENU NADAL 2012




Els nostres àpats d’aquest Nadal 2012, una nova Nit de Nadal, el sopar d’aquesta nit cada any diferent i en aquesta ocasió hem començat amb una amanida, presentada en copes, amb una mica d’enciam i escarola tallat petit, uns bastonets de pastanaga, d’àpid i de poma junt amb la magrana acompanyada  d’una vinagreta de vinagre de Mòdena, oli, sal i una mica de confitura de figues.



A continuació mousse de llobarro i gambes  que ja fa força temps la van ensenyar en un curs de cuina de Nadal i aquest any l’he escollit per a aquesta Nit de Nadal, perquè la podem tenir prèviament preparada i a més està molt bona.



A continuació un mil fulles de salmó a les verdures, és una recepta adequada per aquests dies de Festes  de Nadal, la major part de la de recepta la podem tenir preparada i ho posem al forn abans de començar el primer plat




I les postres abans dels torrons un gelat de coco i xocolata fet de manera artesanal molt bo.







El Dia de Nadal el nostre menjar és la tradicional escudella amb els galets grossos, la carn d’olla i el pollastre.




 

Per Sant Esteve els canalons no falten a casa, gairebé sempre començament una mica de vermut amb patates, olives i escopinyes a aquests any unes mini tartaletes farcides de xampinyons:

Els xampinyons prèviament els havia laminat i amb una mica d’oli a la paella els havia saltejat i reservat la resta ho vaig acabar a la thermomix de tota manera ho podem fer de la manera convencional.
Posar en el vas de la thermomix mig gra d’all i mitja ceba petita i ho triturem uns segons a velocitat 4, a continuació l’oli i programem uns 5 minuts temperatura 100º i velocitat 4, passat aquest temps posem els xampinyons i en reservem unes lamines per posar-les al damunt de les tartaletes i programem un parell o 3 de minuts a velocitat 3 o 4, tot dependrà del triturat que ens agradi i ja ho tenim apunt per farcir-les.


Tot seguit aquests farcellets de calamar en aquesta ocasió solament  amb l’oli de fruits secs, us els aconsello estan molt bons.





 i abans dels torrons un sorbet de gerds.



Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...