diumenge, 23 de desembre del 2012

CALAMAR AMB ALL I OLI DE TOMACÓ I TRINXAT DE PATATA




Aquesta recepta la van fer al programa de Cuines de TV3, normalment  cada migdia el seguim i aquesta quan la vaig veure per la manera original de presentar els calamar la vaig fer al cap de pocs dies i estava pendent de posar al bloc.

Jo vaig fer una quantitat molt més petita de l’oli de picada, ja que amb els ingredients que posa la recepta en surt una quantitat important  i també menys quantitat d’all i oli de tomacó.

Ingredients: ( per a 4 persones) 

8 calamars mitjans nets
8 tires de beacon fumat tallades fines
4 tomacons
200 gr d’oli d’oliva verge
4 grans d’all
2 ous
250 gr de patata Kennebec
Sal i pebre

Oli de picada:
50 gr d’avellanes
50 gr d’ametlles
50 gr de nous
julivert       
1 gra d’all
750ml d’oli d’oliva verge
Preparació:

Per començar, poseu els tomacons a escalivar al forn uns 20 minuts, a 220 graus.

Mentrestant, bulliu les patates amb pell i una mica de sal, en aigua freda, durant 30 minuts.

Un cop escalivats els tomacons, peleu-los i premseu-los amb una cullera dins un colador xinès perquè perdin part de l’aigua i reserveu-los.

Per fer l’allioli, peleu els quatre grans d’all i traieu-ne el germinat. Després, poseu-los dins el got del batedor, juntament amb 2 dels tomacons escalivats i els ous, bateu-ho tot amb l’oli fins arribar a la textura desitjada, salpebreu-lo i reserveu-lo.

Per fer l’oli de picada, tritureu amb el braç batedor les avellanes, les ametlles, les nous, el julivert, un gra d’all i oli verge extra.

Per fer el trinxat de patata, comproveu que les patates ja estiguin cuites punxant-les. Heu de notar que quedin un pèl dures per dins. Traieu-les del foc i poseu-les en aigua freda per parar-ne la cocció. Seguidament, peleu les patates, ratlleu-les amb el ratllador i salteu-les en una paella amb l’oli calent. Quan estiguin rosses, salpebreu-les i reserveu-les.

A continuació, agafeu els cossos dels calamars, talleu-los a tires ben primes, emboliqueu-los com un farcellet amb una tira de bacó fumat i salteu-los en una paella amb oli. Finalment, salpebreu-los i amaniu-los amb l’oli de la picada.

I ja per acabar, al fons del plat poseu-hi el trinxat de patata, afegiu-hi una cullerada d’allioli de tomacó i els calamars pel damunt, salpebreu-ho i amaniu-ho amb una mica d’oli de la picada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...