Un gelat ideal pels dies de Nadal seria aquest de
torró de Xixona, o també el podriem fer per aprofitar les
restes de torrons d’aquest dies de festa.
El podem fer a casa i té una textura
fina i cremosa i no trobarem els cristall de gel al menjar-lo.
Ingredients:
6 rovells d’ou
400 cl de
crema de llet per muntar
300 gr de torro
de Xixona
Almívar:
50 gr de
sucre
50 gr d’aigua
3 gotes de
suc de llimona
Preparació:
1r, Preparem
l’almívar posant al foc l’aigua el sucre i les gotes de llimona i a partir que
arrenqui el bull ho deixem un parell de minuts i després el deixem refredar.
2n.
Esmicolar el torró de Xixona
3r. Muntar
la nata amb una cullerada de sucre i posar-la a la nevera.
4t. En un
pot poem l’almívar i els rovells d’ou i a bany maria amb el minipimer amb el
batedor, ho anem muntant.
5è. Un cop muntat
hi incorporem el torró.
6è. Afegirem
la nata muntada amb molta delicadesa.
A
continuació ho aboquem en un motlle tipus terrina per servir-lo a talls i en el
meu cas en uns motlles individuals tipus flamera, els quals taparíem amb paper
film i els posaríem al congelador fins el moment de servir.
Aquest cop acompanyat d'una neula i uns grans de magrana o també una salsa de xocolata li aniria molt bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada