Aquestes
roques suïsses d’ametlla caramel·litzada les vaig veure al bloc La cuina de
casa, d’un taller de xocolata a càrrec del pastisser Marc Rodellas.
En el meu
cas he utilitzat sucre de canya integral i la xocolata ecològics, aquí us poso
la recepta, amb aquestes quantitats en surten moltes i en vaig fe la meitat. Són molt bones
Palets
d’ametlla caramel·litzats:
Ingredients:
• 400g de
palets d’ametlla
• 100g de sucre llustre
• 20g de mantega
• 100g de sucre llustre
• 20g de mantega
Preparació:
Posar l’ametlla i el sucre en un cassó al foc. Remenar contínuament fins que es
caramel•litzi.
Fora del foc afegir la mantega, barrejar bé i escampar l’ametlla sobre paper antiadherent.
Fora del foc afegir la mantega, barrejar bé i escampar l’ametlla sobre paper antiadherent.
Roca Suïssa
Ingredients:
• 375g de palets d’ametlla caramel•litzats
• 200/215/225g de xocolata de cobertura negra/llet/blanca
Preparació:
Necessitem 2 olletes o cassoles una més gran que l’altre per poder fer el
bany maria, perquè una càpiga dins de l’altra.
A la cassola grossa hi posem l’aigua no massa, no ha d’arribar a prop de
la vora de la cassola on anirà la xocolata perquè podria esquitjar i a les
hores no ens quedaria bé.
A la cassola petita hi posarem la xocolata tallada a trossos i deixem que
es fongui, el millor seria tenir un termòmetre, en que volen és temperar la
xocolata.
Ens ha de quedar molt espessa, en aquest moment la traíem del foc en
aquest moment afegint els palets d’ametlla i barrejar bé, fins que estiguin ben
cobertes de xocolata.
Amb una cullera, formar les roques sobre paper
antiadherent. Deixar refredar a temperatura ambient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada