dissabte, 16 de febrer del 2013

ROQUES DE XOCOLATA AMB AMETLLA CARAMEL·LITZADA





Aquestes roques suïsses d’ametlla caramel·litzada les vaig veure al bloc La cuina de casa, d’un taller de xocolata a càrrec del pastisser Marc Rodellas.

En el meu cas he utilitzat sucre de canya integral i la xocolata ecològics, aquí us poso la recepta, amb aquestes quantitats en surten moltes  i en vaig fe la meitat. Són molt bones

Palets d’ametlla caramel·litzats:

Ingredients:
• 400g de palets d’ametlla
• 100g de sucre llustre
• 20g de mantega

Preparació:
Posar l’ametlla i el sucre en un cassó al foc. Remenar contínuament fins que es caramel•litzi.
Fora del foc afegir la mantega, barrejar bé i escampar l’ametlla sobre paper antiadherent.

Roca Suïssa

Ingredients:

• 375g de palets d’ametlla caramel•litzats
• 200/215/225g de xocolata de cobertura negra/llet/blanca

Preparació: 

Necessitem 2 olletes o cassoles una més gran que l’altre per poder fer el bany maria, perquè una càpiga dins de l’altra.

A la cassola grossa hi posem l’aigua no massa, no ha d’arribar a prop de la vora de la cassola on anirà la xocolata perquè podria esquitjar i a les hores no ens quedaria bé.

A la cassola petita hi posarem la xocolata tallada a trossos i deixem que es fongui, el millor seria tenir un termòmetre, en que volen és temperar la xocolata.

Ens ha de quedar molt espessa, en aquest moment la traíem del foc en aquest moment afegint els palets d’ametlla i barrejar bé, fins que estiguin ben cobertes de xocolata.

 Amb una cullera, formar les roques sobre paper antiadherent. Deixar refredar a temperatura ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...