La carxofa un clàssic de la
cuina mediterrània i que ja fa setmanes que en tenim.
Una de les hortalisses més
apreciades i una de les més saludables, redueix el nivell de colesterol i la
pressió arterial, ajudar a prevenir les malalties vasculars i és diürètica.
La podem preparar de mil
maneres i segur que totes elles són bones. Després de mirar diversos blocs de
cuina he preparat aquesta tatin.
Ingredients:
(Per
un motlle de 25 cms.)
7 o 8 carxofes
½ Kg de ceba
Pasta de full
30 gr de tomàquet italià amb
oli (opcional)
Pernil ibèric
Preparació:
1r. Tallar la ceba fina i la
confitem amb oli a foc lent en una paella fins que quedi transparent. La
retirem i traiem l’oli sobrant.
2n. Netejar les carxofes i
tallar-les a meitats i les podem fer de dues maneres:
a
Les bullim prèviament amb aigua i amb una
branqueta de julivert fins que estiguin gairebé fetes, les traiem les escorrem
bé i les saltegem en una paella. (Aquest ha estat el meu cas)
b
Les podríem confitar amb oli, sense
prèviament haver-les bullit abans.
3r. Tallar els tomàquets italians.
(opcional, si els posem)
4t. El motlle l’untem amb
oli i posem les mitges carxofes, on la part rodona toqui el fons del motlle,
les cobrim amb la ceba i també els trossets de tomàquet i ho cobrim amb la
pasta de full. Fer un petit forat al centre que faci de xemeneia central i la
courem al forn fins que la pasta de full estigui feta.
La courem al forn prèviament
escalfat a 200º uns 20 minuts.
5è. Desemmotllem i posem el
pernil al damunt tallat molt fi.
Hi podem posar pernil ibèric
o de pernil d’ànec, també hi podríem posar pel damunt formatge parmesà i tornar-ho
a posar un moment al forn perquè es fongui.
Una altre manera seria tenir
foie, prèviament congelat i amb un pelador posar al damunt unes làmines.
Aquesta tatin
amb les carxofes, la ceba i el pernil esta molt bona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada