dimarts, 12 de febrer de 2013

TATIN DE CARXOFA




La carxofa un clàssic de la cuina mediterrània i que ja fa setmanes que en tenim. 

Una de les hortalisses més apreciades i una de les més saludables, redueix el nivell de colesterol i la pressió arterial, ajudar a prevenir les malalties vasculars i és diürètica. 

La podem preparar de mil maneres i segur que totes elles són bones. Després de mirar diversos blocs de cuina he preparat aquesta tatin.

Ingredients: (Per un motlle de 25 cms.)

7 o 8 carxofes
½ Kg de ceba
Pasta de full
30 gr de tomàquet italià amb oli (opcional)
Pernil ibèric

Preparació:

1r. Tallar la ceba fina i la confitem amb oli a foc lent en una paella fins que quedi transparent. La retirem i traiem l’oli sobrant.
2n. Netejar les carxofes i tallar-les a meitats i les podem fer de dues maneres:

a    Les bullim prèviament amb aigua i amb una branqueta de julivert fins que estiguin gairebé fetes, les traiem les escorrem bé i les saltegem en una paella. (Aquest ha estat el meu cas)

    Les podríem confitar amb oli, sense prèviament haver-les bullit abans.

3r. Tallar els tomàquets italians. (opcional, si els posem)

4t. El motlle l’untem amb oli i posem les mitges carxofes, on la part rodona toqui el fons del motlle, les cobrim amb la ceba i també els trossets de tomàquet i ho cobrim amb la pasta de full. Fer un petit forat al centre que faci de xemeneia central i la courem al forn fins que la pasta de full estigui feta.

La courem al forn prèviament escalfat a 200º uns 20 minuts.

5è. Desemmotllem i posem el pernil al damunt tallat molt fi.

Hi podem posar pernil ibèric o de pernil d’ànec, també hi podríem posar pel damunt formatge parmesà i tornar-ho a posar un moment al forn perquè es fongui.

Una altre manera seria tenir foie, prèviament congelat i amb un pelador posar al damunt unes làmines.

Aquesta tatin amb les carxofes, la ceba i el pernil esta molt bona.



Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...