Aquest torró és mol fàcil de fer i dels millors que he provat, evidentment pels que ens agrada el coco. És una recepta d’un curs de cuina de Nadal de l’any 1994, és a dir que ja fa molt anys que la fem a casa. Els ingredients que ens van donar en aquell moment eren per dues barres de torró, de tota manera reduint els ingredients a la meitat en fem una sola, que ha estat el meu cas.
Ingredients: ( 2 barres)
¼ Kg ametlles
¼ Kg de sucre fi
¼ kg. De coco ratllat
4 clares d’ou a punt de neu
Xocolata de cobertura
Preparació:
1.Picar les ametlles amb el sucre, afegir-hi el coco, i barrejar-hi les clares muntades a punt de neu.
2.Posar-ho en un motlle, i al damunt s’hi posa la xocolata de cobertura desfeta al bany maria.
Posar-ho amb un pinzell o espàtula.
3.Posar-lo una estona a la nevera, treure’l del motlle i posar la xocolata a l’altra costat.
Fem un dibuix amb una forquilla.
Thermomix:
És un torró molt fàcil i ràpid de fer i amb la thermomix és un moment.
1.Posem les clares al vas amb la papallona i 2minuts a velocitat 4. A continuació les traiem.
2.Sense rentar el vas posem les ametlles i el sucre i programen 40 seg. a velocitat progressiva 5-7-9. Baixem i barregem amb l’espàtula i programen uns segons més.
3r.Ara posem al vas el coco i programem uns segons a velocitat 4.
4t.I per últim posem les clares i barregem uns segons a velocitat 3. Fins i tot ho podem fer amb l’espàtula.
A continuació ja passem a fer-ho com al punt núm. 2 i passar-lo al motlle.
Bé, tot i que últimament , no utilitzo el sucre blanc, prefereixo evitar-lo i faig servir el sucre de canya integral autèntic, en aquest cas pel color que quedaria amb l’integral, l’he utilitzat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada