dimecres, 7 de desembre del 2011

CAPÓ DE NADAL AMB SALSA DE TÒFONA


La passada setmana i dins de les demostracions de cuina de mercat a la Plaça de Cuba de Mataró, vam poder degustar i ens van facilitar la recepta d’un capó de Nadal per compte de l’empresa que elabora plats precuinats de qualitat Nova Gamma i que també els podem trobar  en racions individuals i envasats al buit. 

A dia d’avui quan un dia vols deixar de cuinar s’agraeix trobar una empresa que utilitza un producte de qualitat i sense conservants i colorants.

Ingredients:

1 capo d’un 4 kg ( net de tripes)
40 gr. de sal ( 10 gr. per cada Kg de capó)

Farciment:
Poma
Farigola, 1 branqueta de romaní
25 gr. de sucre
5gr. d’oli de tòfona
200 gr de porto
200 gr de vi ranci

Salsa:
50 gr d’oli d’oliva
250 gr de ceba
100 gr de pastanaga
125 gr de porro
20 gr. d’all
5gr de julivert
400 gr d’aigua
15 gr d’oli de tòfona
25 gr de tòfona negra
10 gr de pinyons
100 gr de pruna sense os
70 gr d’orellanes

Guarnició:
1 kg de patates (panadera)
200 gr. de cebes xalotes
4 grans d’all
10 gr de sala
70 gr d’oli

Preparació:

Traiem el cor a la poma. Salpebrem el capó i el farcim amb la farigola, el romaní, la poma, el sucre i els 5gr d’oli de tòfona.
Preescalfem el forn a 200 graus. Posem el capó en uns safata i el deixem coure durant 1 hora. Passat aquest temps, retirem l’excés de greix i afegim per sobre del capó l’oporto i el vi ranci.
Ho deixem coure 15 minuts més.

La salsa:
Mentre el capó es cou tallem a daus les verdures i les sofregim en aquests ordre: ceba, pastanaga, porro, all i julivert. Quan ja estiguin sofregides hi afegim l’aigua deixem que es reduexi i ho triturem amb la batedora una bona estona. Ho passem pel colador mitjà i afegim el suc de rostir, els 15 gr d’oli de tofona, la tòfona negra i els pinyons picats a ganivet. Afegim la pruna sense os i les orellanes partides per la meitat. Deixem coure el capó durant 20 minuts més a uns 160 graus i l’anem banyant vàries vegades amb aquesta salsa. Apaguem el forn i deixem el capó fins que la salsa es consumeixi.

Guarnició:

Rentem bé les patates, amb la pell i les partim per la meitat. Escaldem les cebes xalotes durant 1 minut i les pelem. Afegim els gra d’all amb pell, la sal i l’oli. Hodeixem coure a 200 gr. durant 45 minuts.

Si preparem el capó el dia anterior, l’haurem de deixar refredar unes 3 hores, per poder-lo posar a la nevera. Abans de servir-lo coure’l al forn durant 1 hora i 20 minuts a 180 º.

Si ens és més còmoda, també el podríem tallar abans dels convidats amb calma i amb la safata posar al forn a 160º i la salsa pel damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...