Ingredients : (6 -8 persones)
700 g de pa de motlle tallat sense crosta
1 kg de carxofes tendres
100 g de nous pelades
1 manat d’alls tendres o 2 cebes de Figueres laminades
6/8 làmines de formatge Danès, tipus Havarti o Gouda
3 pebrots del piquillo tallat a tires
100 gr d’olives verdes sense os tallades a làmines primes
50 gr formatge ratllat
Oli d’oliva i sal marina
Preparació:
Netegeu les carxofes, deixeu-li la part tendre i talleu-les a làmines fines.
Poseu una mica d’oli en una paella i saltegeu les carxofes fins que estiguin daurades. A continuació, saltegeu els alls tendres fins que també estiguin daurats.
En cas que hagueu escollit les cebes laminades, saltegeu-les amb un pessic de sal fins que hi siguin caramel·litzades.
Per muntar l’arbre:
Cobriu la safata del forn amb paper de fornejar i li poseu al mig una banda de pa. Talleu-hi una altra banda en triangles per les branques de l’avet.
Una vegada format l’arbre, cobriu-lo amb les làmines de formatge, les, les carxofes amb els alls o les cebes. Poseu-li per sobre uns trossets de nous.
Cobriu tots els ingredients amb una altra capa de pa formant un altre avet.
És a dir: pa, formatge, carxofa, pa.
Poseu-li unes tires de pebrot del piquillo a manera de garlanda, feu-lo en forma de “zig-zag”.
Finalitzeu de adornar l’arbre amb les olives tallades a làmines i les nous.
Poseu-li formatge ratllat per sobre i gratineu-ho al forn. Forn prèviament escalfat, dalt i baix, o posem baix i després uns moment a dalt.
En el meu cas he substituït el pebrot, ja que a tothom no li agrada per salsa de romesco, També podríem canviar les nous per ametlles.
Presenteu l’arbre a la taula com un regal de Nadal, poseu-li una espelma encesa al cim de l’avet.
Les crostes del pa que hem tret les posem al forn i ja tindrem uns crostonets.
També el podríem decorar amb uns ous de guatlla, també podria substituir el pebrot un allioli.
El pa de motlle millor de fleca o de pastisseria, en el meu cas pa d’espelta.
Si no ens agraden les carxofes també o podríem fer amb un saltejat de bolets i qui no pot prendre el formatge per tofu fumat. També ho podríem fer amb escalivada o samfaina
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada