divendres, 30 de desembre de 2011

ARBRE DE NADAL FARCIT DE CARXOFES I NOUS


Dins de les demostracions de cuina que es porten a terme a l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró, aquest arbre nadalenc ens el va fer la Pilar Ibern “Gavina” de cuina vegetariana, com ja he comentat altres vegades en el bloc, les seves demostracions eren molt amenes i plenes d’informació i la idea molt original.

 Ingredients :  (6 -8 persones)

700 g de pa de motlle tallat sense crosta
1 kg de carxofes tendres
100 g de nous pelades
1 manat d’alls tendres o 2 cebes de Figueres laminades
6/8 làmines de formatge Danès, tipus Havarti o Gouda
3 pebrots del piquillo tallat a tires
100 gr d’olives verdes sense os tallades a làmines primes
50 gr formatge ratllat
Oli d’oliva i sal marina

Preparació:

Netegeu les carxofes, deixeu-li la part tendre i talleu-les a làmines fines.

Poseu una mica d’oli en una paella i saltegeu les carxofes fins que estiguin daurades. A continuació, saltegeu els alls tendres fins que també estiguin daurats.

En cas que hagueu escollit les cebes laminades, saltegeu-les amb un pessic de sal fins que hi siguin caramel·litzades.

Per muntar l’arbre:

Cobriu la safata del forn amb paper de fornejar i li poseu al mig una banda de pa. Talleu-hi una altra banda en triangles per les branques de l’avet.

Una vegada format l’arbre, cobriu-lo amb les làmines de formatge, les, les carxofes amb els alls o les cebes. Poseu-li per sobre uns trossets de nous.
 
Cobriu tots els ingredients amb una altra capa de pa formant un altre avet.

És a dir: pa, formatge, carxofa, pa.


Poseu-li unes tires de pebrot del piquillo a manera de garlanda, feu-lo en forma de “zig-zag”.

Finalitzeu de adornar l’arbre amb les olives tallades a làmines i les nous.

Poseu-li formatge ratllat per sobre i gratineu-ho al forn. Forn prèviament escalfat, dalt i baix, o posem baix i després uns moment a dalt.

En el meu cas he substituït el pebrot, ja que a tothom no li agrada per salsa de romesco, També podríem canviar les nous per ametlles.

Presenteu l’arbre a la taula com un regal de Nadal, poseu-li  una espelma encesa al cim de l’avet.

 
Les crostes del  pa que hem tret les posem al forn i ja tindrem uns crostonets.

També el podríem decorar amb uns ous de guatlla, també podria substituir el pebrot un allioli.

El pa de motlle millor de fleca o de pastisseria, en el meu cas pa d’espelta.

Si no ens agraden les carxofes també o podríem fer amb un saltejat de bolets i qui no pot prendre el formatge per tofu fumat. També ho podríem fer amb escalivada o samfaina

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...