diumenge, 18 de desembre del 2011

TORRO D'AVELLANES

Aquest torro és de la revista de Thermonix, la dedicada a les receptes per a aquestes festes de Nadal, és molt fàcil de fer, per provar-lo aquesta vegada l’he fet amb la meitat dels ingredients i el sucre era integral de canya, per fer-lo més saludable, per la qual cosa el color és una mica més pujat.



Ingredients:

400 gr d’avellanes torrades
250 gr de sucre
1 cm de beina de vainilla

Preparació:

 1r.- Torrar les avellanes (fins i tot si les comprem ja torrades) durant uns 10 o 15 minuts a 170º, en el meu cas els 15 minuts, de tota manera crec que amb 10 minuts és suficient. Deixar-les refredar totalment.

2.- Posar al vas de la thermomix el sucre i la vainilla i pulveritzar (TM31) 1 minut velocitat progressiva de 5 a 10 i amb la (TM 21) 1min./ veloc. Progressiva 5-7-9.

3.- Incorporar les avellanes i programar 15 seg/vel 6.

4.- Amb l’espàtula, baixar les restes de pasta de la tapa i de l’interior del vas cap a les ganivetes.

Tornar a programar vel 6, sense programar temps (25-30 seg aproximadament) fins que es desprengui l’oli de les avellanes i quedi una textura oliosa ( com de serradura).

5,. Folrar una caixa de fusta amb folis de paper blanc, deixant que sobresurti pels laterals  per poder-lo embolicar. Posar la pasta i pressionar bé i allisar amb l’ajuda d’una cullera. Cobrir el torro amb el paper i tancar la caixa.

En el meu cas he reciclar una caixeta que tenia de fusta de l’any anterior d’uns torrons que havia comprat i que la vaig guardar amb aquesta intenció.



Bé aquest any el provarem, de tota manera si ens agraden les avellanes segur que el trobarem molt bo, a mi particularment m'ha agradat.


2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...