dimarts, 2 de maig del 2017

CREMA DE PÈSOLS AMB OLI DE MENTA AMB THERMOMIX I SENSE




És una crema bona, fàcil de fer i saludable. La primavera seria el millor període per fer-la, ja que la podem fer amb els pèsols frescos. Quan són més petits els faig ofegats amb la ceba i els alls tendres i quan són més grossos faig aquesta crema. 

Seria un bon entrant o també com un aperitiu servida en gotets petits, es pot servir feda o calenta i amb l’oli de menta que vaig preparar li dona el toc refrescant.

En el meu cas tots els ingredients eren ecològics, sempre que puguem  hauríem de consumir els productes de temporada, de proximitat i ha poder ser ecològics.

Hi posem més o menys aigua mineral depenent de si la crema ens agrada més o menys espessa.

Ingredients: 

400 o 500 gr de pèsols ja pelats
1 ceba de Figueres
1 porro
½ manat d’alls tendres
700 ml o 1 litre d’aigua mineral
Sal marina i oli d’oliva verge extra

Oli de menta:
100 ml d’oli d’oliva verge i unes fulles de menta fresca
Per preparar l’oli de menta, escaldem  uns segons les fulles de menta amb aigua bullint i les refresquem, les assequem i les posem amb l’oli d’oliva i triturem i reservem.

Preparació:

1. Tallem la ceba, el porro i els alls tendres a juliana.

2. En una olla hi posem un raig d’oli i sofregim les verdures a foc lent uns 5 minuts.

3. Incorporem els pèsols uns 2 o 3 minuts.

4. Afegim l’aigua mineral  i ho deixem coure uns 15 o 20 minuts a foc bais, salem i ho triturem amb la batedora elèctrica i a continuació ho podem passar per un colador fi.

Servim la crema amb l’oli de menta pel damunt, també hi podem posar uns encenalls de pernil ibèric, uns fruits secs.

Thermomix:

Primer posem al vas la ceba, el porro i els alls tendres i ho triturem uns 4 seg a velocitat 4.

Baixem les restes de les verdures de la paret del vas i posem 50 gr d’oli i programem uns 5 minuts a temperatura 100º i velocitat 1.
 
A continuació i afegim els pèsols i programen 3 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.

Després posem l’aigua mineral i programen 15 o 20 minuts a temperatura 100º i velocitat 1.

En acabar ho triturem com a mínim 1 minut a velocitat 5-7-9 .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...