És una crema bona, fàcil de
fer i saludable. La primavera seria el millor període per fer-la, ja que la
podem fer amb els pèsols frescos. Quan són més petits els faig ofegats amb la
ceba i els alls tendres i quan són més grossos faig aquesta crema.
Seria un bon entrant o també
com un aperitiu servida en gotets petits, es pot servir feda o calenta i amb l’oli
de menta que vaig preparar li dona el toc refrescant.
En el meu cas tots els
ingredients eren ecològics, sempre que puguem hauríem de consumir els productes de
temporada, de proximitat i ha poder ser ecològics.
Hi posem més o menys aigua
mineral depenent de si la crema ens agrada més o menys espessa.
Ingredients:
400 o 500 gr de pèsols ja
pelats
1 ceba de Figueres
1 porro
½ manat d’alls tendres
700 ml o 1 litre d’aigua
mineral
Sal marina i oli d’oliva
verge extra
Oli
de menta:
100 ml d’oli d’oliva verge i
unes fulles de menta fresca
Per preparar l’oli de menta,
escaldem uns segons les fulles de menta
amb aigua bullint i les refresquem, les assequem i les posem amb l’oli d’oliva
i triturem i reservem.
Preparació:
1. Tallem la ceba, el porro
i els alls tendres a juliana.
2. En una olla hi posem un
raig d’oli i sofregim les verdures a foc lent uns 5 minuts.
3. Incorporem els pèsols uns
2 o 3 minuts.
4. Afegim l’aigua mineral i ho deixem coure uns 15 o 20 minuts a foc
bais, salem i ho triturem amb la batedora elèctrica i a continuació ho podem
passar per un colador fi.
Servim la crema amb l’oli de
menta pel damunt, també hi podem posar uns encenalls de pernil ibèric, uns
fruits secs.
Thermomix:
Primer posem al vas la ceba,
el porro i els alls tendres i ho triturem uns 4 seg a velocitat 4.
Baixem les restes de les verdures
de la paret del vas i posem 50 gr d’oli i programem uns 5 minuts a temperatura
100º i velocitat 1.
A continuació i afegim els pèsols
i programen 3 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.
Després posem l’aigua
mineral i programen 15 o 20 minuts a temperatura 100º i velocitat 1.
En acabar ho triturem com a
mínim 1 minut a velocitat 5-7-9 .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada