dissabte, 18 de febrer del 2017

SOPA DE MISO AMB VERDURES I FIDEUS D'ARRÒS




És una recepta saludable, senzilla i ràpida.

El miso és una pasta espessa de color marró, blanc, vermella o groga. Té un sabor salat, el seu més comú és per sopes però també per amanir les verdures, les salses i les amanides.  
És d’origen xinès i el fan amb soja fermentada, però també el fan amb civada, arròs i altres grans.

Al ser un fermentat no és bo bullir-lo perquè no perdi les qualitats. Normalment s’afegeix quan s’ha acabat la cocció i quan el foc ja s’ha apagat. Es deixa reposar uns minuts i es serveix.

El miso afavoreix l’equilibri de la flora intestinal i va bé per problemes digestius, acidesa, gasos, restrenyiment...

Ingredients:

1 litre de brou de verdures
4 fulles de col o també de bledes
3 pastanagues
Fideus d’arròs
1 cullerada sopera de  miso
Oli d’oliva
Sal marina

Preparació:

1r. Prepararíem el brou de verdures, bàsicament amb les verdures que tinguem a la nevera, el fem bàsicament amb les verdures d’aprofitament, per exemple les fulles de col exteriors, la part del porro que no aprofitem, pastanagues, ceba, etc.... 

2n. Pelem les pastanagues i les tallem a juliana.

3r. Neteja les fulles de col o de bledes i també les tallem a juliana.

4t. Saltegem les verdures en una paella amb una mica d’oli durant un parell de minuts.

5è. Les cobrim amb el brou de les verdures, removem, tapem i deixem coure uns 5 minuts.

6è. Afegim els fideus i els courem 6 minuts més.

7è. Retirem del foc i afegim el miso i ho remenem fins que es desfaci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...