dilluns, 16 de gener del 2017

XIPS DE COL KALE



La col Kale és un aliment que s’ha fet popular relativament fa poc, és un vegetal de la família de les cols, és una col arrissada.

Té un baix valor calòric, és rica amb minerals com la calç, el ferro, el magnesi, el potassi i el zinc.

Es pot prendre cuinada o crua. La podem saltejar junt amb altres verdures, també la podem consumir en suc preparant un batut o un smoothie verd.

El seu gust és una mica amarg per tant si el posem en una amanida la podem posar un 15 minuts abans amb l’amaniment per suavitzar el seu gust.

Aquestes xips les podem fer amb diferents cols arrissades i barrejades i així suavitza el sabor de la kale.

Per començar a provar-la podem fer aquestes xips.

Ingredients:

1 manat de col kale
Oli d’oliva verge
Sal marina

Preparació:

Primer preescalfem el forn a uns 220º

A continuació netegem la col kale, la col ha d’estar ben seca d’aigua, en el meu cas l’he centrifugada, no ha de tenir restes d’aigua, perquè evita que quedi cruixent.

Hem de treure la tija de les fulles i deixar les fulles a trossos.

En un bol posem oli d’oliva i ens mullem els dits i escampem una capa molt fina d’oli sobre les fulles de la col.

Posem les fulles de col en una safata per anar al forn amb paper vegetal i escampem les fulles damunt el paper.

La posem al forn durant uns 5 minuts o fins que comenci a tornar-se una mica marró.

Girem les fulles i ho enfornem un 2 minuts més. Hem d’estar atents perquè si passa a color marró és torna molt amargues i cremades i això passa amb poc temps.

Les retirem del forn, hi podem escampar una mica de sal o especies, com el comi o la cúrcuma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...